Nemcsak a gyógyszerek és terápiák segíthetnek a gyógyulásban a leukémiás és rákos betegséggel küzdő gyerekeknek. Gyorsabb felépülésüket támogatja az is, ha egy vidám, játékos napot töltenek a szeretteikkel. Király Nóra, Újbuda alpolgármestere maximálisan támogatja ezt kezdeményezést.

Nevetés, vidámság, együtt a család
Töltsünk el együtt egy vidámsággal teli napot! – ezzel a mottóval hirdették meg az Elevenpark Játszóházban a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a kórház által létrehozott Őrzők Alapítvány közös családi napját. A rendezvényre gyerekek százai látogattak el szüleik, nagyszüleik kíséretében.
A családi nap célja az volt, hogy a leukémiás és daganatos betegséggel küzdő apróságok együtt játszanak és szüleikkel töltsenek egy vidám napot. – Ez ugyanis a gyógyszeres kezelés mellett a gyógyulás egyik alappillére – mondta Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgató-helyettese, gyermek onkológus.

Értékeljük az egészséget és vigyázzunk rá!
A családi napot Király Nóra, XI. kerületi egészségügyért felelős alpolgármester nyitotta meg. Beszédében kiemelte, megtiszteltetés, hogy ezt a rendezvényt itt, a kerületben szervezték meg. Ő öt egészséges kisgyermeket nevelő édesanyaként a hétköznapokban hajlamos elfelejteni, hogy a testi és szellemi épség mekkora ajándék! Sokan akkor értékelik igazán ezt az adományt, amikor, mint ebben az esetben is, súlyosan beteg, daganatos gyerekekről esik szó.

 

Emlékeztetett, hogy ezek a gyerekek is valakinek a legféltettebb kincsei, akik most bajba kerültek. A kis betegek közül sokan nem tudtak eljönni. Ők ahelyett, hogy maszkkal az arcukon a kórházi ágyon olvasgatnak, szívesebben ugrándoznának, vagy mennének végig az Eleven Park kalandpályáján. – mondta, majd arra bíztatta a szülőket, hogy menjenek és élvezzék, érezzék az egészséget, de ha van rá módjuk, az alapítványon keresztül segítsék azokat a gyerekeket, akik épp most mennek át egy másfajta kalandpályán!

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatása
Az Őrzők Alapítvány küldetése a Semmelweis Egyetem II. számú Tűzoltó utcai Gyermekklinikájának rendszeres támogatása. Ennek azért van rendkívüli jelentősége, mert a itt kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos beteg gyermekét, azaz annyit, amennyit az ország összes többi onkológiai központjában együttvéve – mondta el Dukász Hanga, az alapítvány alelnöke.

A nap folyamán az érdeklődők megtekinthették a Fabók Mariann Bábszínház, a Misztrál együttes és a Ládafia bábszínház előadását, és bűvész is szórakoztatta a „nagyérdeműt”

A foglalkozásokon a Cserkész Szövetség versenyfeladatait kellett a végrehajtaniuk a jelentkezőknek, az Őrzők vára – élményterápiás foglalkoztatás során pedig csodás belső utazást tehettek, ezen kívül lehetőség volt társasjátékozásra, családi fotózásra és arcfestésre is.
„A betegek, és egészségesek számára egyaránt feledhetetlen nap volt a mai, reménykedünk a teljes gyógyulásban és köszönjük az alapítvány munkáját” – mondta egy gyógyult kislányt kísérő, háromgyermekes anyuka.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!