Hírek

A nevetés a legjobb gyógyszer

Nemcsak a gyógyszerek és terápiák segíthetnek a gyógyulásban a leukémiás és rákos betegséggel küzdő gyerekeknek. Gyorsabb felépülésüket támogatja az is, ha egy vidám, játékos napot töltenek a szeretteikkel. Király Nóra, Újbuda alpolgármestere maximálisan támogatja ezt kezdeményezést.

Nevetés, vidámság, együtt a család
Töltsünk el együtt egy vidámsággal teli napot! – ezzel a mottóval hirdették meg az Elevenpark Játszóházban a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a kórház által létrehozott Őrzők Alapítvány közös családi napját. A rendezvényre gyerekek százai látogattak el szüleik, nagyszüleik kíséretében.
A családi nap célja az volt, hogy a leukémiás és daganatos betegséggel küzdő apróságok együtt játszanak és szüleikkel töltsenek egy vidám napot. – Ez ugyanis a gyógyszeres kezelés mellett a gyógyulás egyik alappillére – mondta Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgató-helyettese, gyermek onkológus.

Értékeljük az egészséget és vigyázzunk rá!
A családi napot Király Nóra, XI. kerületi egészségügyért felelős alpolgármester nyitotta meg. Beszédében kiemelte, megtiszteltetés, hogy ezt a rendezvényt itt, a kerületben szervezték meg. Ő öt egészséges kisgyermeket nevelő édesanyaként a hétköznapokban hajlamos elfelejteni, hogy a testi és szellemi épség mekkora ajándék! Sokan akkor értékelik igazán ezt az adományt, amikor, mint ebben az esetben is, súlyosan beteg, daganatos gyerekekről esik szó.

 

Emlékeztetett, hogy ezek a gyerekek is valakinek a legféltettebb kincsei, akik most bajba kerültek. A kis betegek közül sokan nem tudtak eljönni. Ők ahelyett, hogy maszkkal az arcukon a kórházi ágyon olvasgatnak, szívesebben ugrándoznának, vagy mennének végig az Eleven Park kalandpályáján. – mondta, majd arra bíztatta a szülőket, hogy menjenek és élvezzék, érezzék az egészséget, de ha van rá módjuk, az alapítványon keresztül segítsék azokat a gyerekeket, akik épp most mennek át egy másfajta kalandpályán!

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatása
Az Őrzők Alapítvány küldetése a Semmelweis Egyetem II. számú Tűzoltó utcai Gyermekklinikájának rendszeres támogatása. Ennek azért van rendkívüli jelentősége, mert a itt kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos beteg gyermekét, azaz annyit, amennyit az ország összes többi onkológiai központjában együttvéve – mondta el Dukász Hanga, az alapítvány alelnöke.

A nap folyamán az érdeklődők megtekinthették a Fabók Mariann Bábszínház, a Misztrál együttes és a Ládafia bábszínház előadását, és bűvész is szórakoztatta a „nagyérdeműt”

A foglalkozásokon a Cserkész Szövetség versenyfeladatait kellett a végrehajtaniuk a jelentkezőknek, az Őrzők vára – élményterápiás foglalkoztatás során pedig csodás belső utazást tehettek, ezen kívül lehetőség volt társasjátékozásra, családi fotózásra és arcfestésre is.
„A betegek, és egészségesek számára egyaránt feledhetetlen nap volt a mai, reménykedünk a teljes gyógyulásban és köszönjük az alapítvány munkáját” – mondta egy gyógyult kislányt kísérő, háromgyermekes anyuka.

Hírek

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...