Hírek

Aktív sporttábor Kamaraerdőn

Az Összefogás XI. Sportegyesület az idén harmadik alkalommal rendez „Aktív Tábor” heteket. A játékos, kreatív, és valóban aktív foglalkozásokon évről-évre több kisgyermek vesz részt. Az ötletgazda, Király Nóra XI. kerületi alpolgármester volt.

„Három éve kezdeményeztem az első Aktív Tábor szervezését, mert azt tapasztaltam, hogy ennek a korosztálynak kevés lehetősége van a nyári szünidő sportos, aktív eltöltésére.

Meggyőződésem, hogy minél korábban megszeretik a gyerekek a mozgást, az egészséges életmódot, annál valószínűbb, hogy felnőttkorukban is rendszeresen űznek majd valamilyen sportot. Ötgyermekes édesanyaként az a tapasztalatom, hogy a sport megszerettetését játékos feladatokkal és érdekes, különleges mozgásformák megismertetésével lehet a legkönnyebben elérni.” – mondta el Király Nóra.

Az idei táborban sem volt hiány a játékból és a különleges sportokból, ugyanis a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban zajló hetek alatt a napi programok között szerepelt az úszás-, foci-, táncoktatás, a küzdősportok bemutatása, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos elméleti játékok. A kreatív foglalkozások során gipszből, gyurmából, olyan alkotásokat készítettek a kis résztvevők, amelyek a megfelelő táplálkozás és az aktív életmód megismerését segítették.

Az egészséges táplálkozás szem előtt tartásával gyerekek a napi háromszori étkezésen túl mindennap kaptak friss gyümölcsöt és kellő mennyiségű ásványvizet.

Mivel a megvalósításhoz pályázati források is rendelkezésre álltak, a hasonló táborok részvételi díjának csupán felébe került egy főnek egy hét, ráadásul a többgyermekesek jelentős kedvezményben részesültek. Alpolgármester asszony elmondta, ez különösen nagy segítség a kevésbé tehetős családok számára is.

„- A közösségépítést is rendkívül fontosnak tartom, ezért minden táborhét végén a gyerekek szüleivel közös bográcsozást szerveztünk, ahol nemcsak új ismeretségek barátságok szövődtek, de még emlékezetesebbé tettük az elmúlt napokat ” – tette hozzá Király Nóra.

A nagy sikerre való tekintettel az idén nem két, hanem négy „Aktív Tábort” rendez az egyesület. A következő augusztus 22-26-ig, az azt – követő (3 napos) tábor pedig 29-31-ig tart majd. A táborral kapcsolatban az Összefogás XI. Sportegyesület Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...