Hírek

Egészségnap az Újbudai Szent Kristóf Rendelőben

Az újbudai Szent Kristóf Szakrendelő idén tizenegyedik alkalommal rendezte meg a családi egészségnapját, amelyen több száz újbudai vett részt.

A legnépszerűbbek a vércukor és koleszterint mérések voltak, de sokan érdeklődtek a speciálisabb vizsgálatok iránt is – mondta el Király Nóra, Újbuda alpolgármestere aki köszöntőjében  elismeréssel szólt a szervezőkről és a szűréseken megjelentekről, akik nem sajnálva az időt, energiát, eljöttek, mert felismerték, hogy a betegségeket sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani.

Az ép test ép lélekkel teljes
„Olyan vizsgálatok, tanácsadások sora vehető igénybe ingyen és várakozás nélkül, amelyek nagyon hasznosak és nem utolsó sorban ingyenesek. A vércukor, vérnyomás és koleszterinszint mérések mellett az erek állapotának felmérése, a talp számítógépes vizsgálata, de betegjogi kérdések és életmód,- valamint lelki tanácsadás is várja a megjelenteket.

A lelki tanácsadást azért tartom kiemelten fontosnak, mert a kiegyensúlyozott kedélyállapot élet éppen olyan fontos része az egészségünknek, mint a fizikai erőnlét.”- tette hozzá az alpolgármester.
A programon Szabolcs Attila, a kerület országgyűlési képviselője mindenkit arra biztatott, hogy a lehető legtöbb ellenőrző vizsgálati állomást látogassa meg, hiszen a felgyorsult élet miatt már-már népbetegségnek számít a stressz, amely számos fizikai tünettel jár és súlyos betegségek is kialakulhatnak.

Ugyanakkor a nap káros sugarai kortól függetlenül vezethetnek bőrbetegséghez, az egészségtelen táplálkozás pedig cukorbetegség, a környezetkárosító hatások allergia kialakulását eredményezhetik – mondta.
Az anyák védelmének fontossága
Király Nóra továbbá hangsúlyozta a nőgyógyászati vizsgálatok fontosságát, hiszen azok életmentőek lehetnek a család összetartója, az édesanya számára.

Elmondta azt is, hogy Újbuda Önkormányzata sokat tesz a lakosság jó egészségi állapotának megőrzéséért és százmilliókat különítenek el a költségvetésből, hogy a XI. kerületben élők közérzete és mindennapjai élhetőek és boldogok legyenek.

Az eseményről készült összeállítást ITT tekinthetik meg>>>>

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...