Hírek

Egészségügyi elismerések a Semmelweis napon Újbudán

"Pro Medicina Újbuda" kitüntetéseket és "Polgármesteri Dicséret" okleveleket adott át az önkormányzat vezetősége a Semmelweis nap alkalmából június 30-án. Ez alkalomból először adományoztak „Címzetes Főorvosi Emléklapot" azon doktoroknak, akik legalább 20 éve praktizálnak a kerületben.

Száznál is többen vannak azok az orvosok, akik több mint 20 éve praktizálnak a kerületben, ezért a szaktárca rendeletének köszönhetően ezek a felnőtt- és gyermek háziorvosok, valamint fogorvosok idén első alkalommal vehettek át “Címzetes Főorvosi Emléklapot” a Semmelweis Nap alkalmából. Az ünnepségen kapták meg a „Pro Medicina Újbuda” kitüntetés is azok az egészségügyben dolgozó szakemberek, akik az újbudaiak egészségmegőrzése, a betegségek megelőzése, a betegek életkörülményeinek, testi-lelki állapotának javítása érdekében végeznek lelkiismeretes és kiemelkedő gyógyító-megelőző tevékenységet. Az ugyancsak most átadott “Polgármesteri Dicséret” oklevél is az egészségügyben dolgozó szakembereknek adható, kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként.

A jutalmakat Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Király Nóra alpolgármester adta át. A miniszter emlékeztetett, a kormány felismerve az egészségügyi dolgozók hivatástudatát, mindent megtesz annak érdekében, hogy a szakemberek tevékenységét, valamint munka- és életkörülményeit javítsa. A Kelenföldre tervezett dél-budai szuperkórház például ennek a támogatásnak az egyik pillére – szerinte. Állítása szerint az intézmény félszáz milliárd forintba kerülhet, és nem csak Újbuda 145 ezer fős lakosságát láthatja majd el, hanem a környék és az agglomeráció lakóit is. A munkafeltételek mellett a kormány az ágazat béreit is növeli.

Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester emlékeztetett, az önkormányzat kiemelten foglalkozik az egészségüggyel. Ennek érdekében számos fejlesztésre és beruházásra került sor a közelmúltban. Az egyik legfontosabb feladat, hogy mind a betegek kellemes körülmények között gyógyulhassanak, az alkalmazottak pedig zökkenőmentesen végezhessék munkájukat. – Ennek érdekében minden évben több száz millió forintot fordítanak az ágazatra – mondta.

A kitüntettek névsora ITT érhető el>>>>  

Forrás: ujbuda.hu

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...