Hírek

Elkezdődött a 2016/17-es tanév

Idén egy szerda délutánra esett a nyári szünetet búcsúztató, de az új tanévet köszöntő évnyitó ünnepség a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolában. Az eseményre meghívást kapott Király Nóra alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő is.

Az iskola egyik negyedikes osztályának  diákjai a nyári szünetben sem sajnálva az időt és energiát a gyakorlásra, egy lendületes, látványos tánccal indították az ünnepséget.

Miután Fretyánné Kozma Éva igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket, örömmel tájékoztatott arról, hogy az idén is ingyenesen kapja meg minden alsós a tankönyveket, ill. ez a kedvezmény rászorultsági alapon a felsősök számára is biztosított. Köszönetet mondott az önkormányzat képviselőinek az iskolai felújításokért, az alsósok számára nyújtott – életkor szerint összeválogatott – tanszercsomagért és minden eddigi és jövőbeni segítségért.

Ezután külön köszöntötte a kis elsősöket és az utolsó évnyitójukon részt vevő nyolcadikosokat.

Az évnyitó után Király Nóra alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy a mai napra akkor is eljött volna, ha nem kap meghívást, hiszen ezentúl öt gyermeke közül három jár majd ebbe az iskolába. Lesz elsős, másodikos és harmadikos csemetéje is.
A tanulás mellett a legfontosabbnak a sportot és az egészséges táplálkozást tartja szem előtt a tanévben is, ezért mától reggelente három kis adag nyers répából, zöldségekből, idénygyümölcsökből és ásványvízből álló csomagocskát készít az iskolatáskák mellé.
A tanítás utáni sport a családjukban természetes, és ezt mindenkinek csak ajánlani tudja. Ahhoz, hogy milyen jellegű különórákra járjon a gyerek, szeptember 10-én, a Lágymányosi Öbölben tartandó „Válassz sportot Újbudán!” elnevezésű, nagyszabású rendezvényen kaphat segítséget a család.

Végezetül sikereket kívánt a tanulóknak és a tanároknak, a szülőknek pedig kitartást és sok türelmet.

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...