Hírek

Ének, zene ajándékba

Közel kétszáz szülő és gyermeke vett részt a Móricz Zsigmond körtéri Gombához szervezett zenével, mondókákkal, dalokkal tarkított vidám eseményen.

– Nagyszerűen sikerült a tervem, mely szerint a kerületi édesanyáknak így kedveskedtünk anyák napja alkalmából. – mondta Király Nóra alpolgármester, a FICSAK alapítója, legkisebb, ötödik gyermekével az ölében.

– Arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy az édesanyák minél több minőségi időt töltsenek gyermekeikkel. A férjem és a négy nagyobb gyermekem is itt van – folytatta.
Az ingyenes kültéri Ringató foglalkozás nemcsak az anyukáknak, de az apukáknak, a gyermekeknek is igazi ajándék. Nemcsak azért, mert jól szórakoznak a dalocskák, mondókák éneklése közben, de mindezt együtt tehetik.

A mai, filmekkel, számítógépes játékokkal, gépzenével tele világban nagy szükségét látom az élő hangnak, az igazi, hagyományos hangszerek megismerésének, hallgatásának és a megnyugtató ölelgetésnek, a személyes kontaktusnak.

Ezek az alkalmak azt segítik, hogy az együtt töltött idő valóban tartalmas, minőségi lehessen.

A FICSAK önkénteseivel megragadunk minden olyan alkalmat, amelyek a családok összetartozását, a családon belüli szerepek egyensúlyát, a gyermekvállalás szépségeit hirdetik – tette hozzá Király Nóra.

A Ringató programot Gállné Gróh Ilona dolgozta ki évekkel ezelőtt. Mára összesen 86 foglalkozásvezető várja hétről-hétre a felnőtteket és a gyerekeket több, mint 230 helyszínen országszerte és a határon túl.

 

Hírek

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...

A FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a...