Közel kétszáz szülő és gyermeke vett részt a Móricz Zsigmond körtéri Gombához szervezett zenével, mondókákkal, dalokkal tarkított vidám eseményen.

– Nagyszerűen sikerült a tervem, mely szerint a kerületi édesanyáknak így kedveskedtünk anyák napja alkalmából. – mondta Király Nóra alpolgármester, a FICSAK alapítója, legkisebb, ötödik gyermekével az ölében.

– Arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy az édesanyák minél több minőségi időt töltsenek gyermekeikkel. A férjem és a négy nagyobb gyermekem is itt van – folytatta.
Az ingyenes kültéri Ringató foglalkozás nemcsak az anyukáknak, de az apukáknak, a gyermekeknek is igazi ajándék. Nemcsak azért, mert jól szórakoznak a dalocskák, mondókák éneklése közben, de mindezt együtt tehetik.

A mai, filmekkel, számítógépes játékokkal, gépzenével tele világban nagy szükségét látom az élő hangnak, az igazi, hagyományos hangszerek megismerésének, hallgatásának és a megnyugtató ölelgetésnek, a személyes kontaktusnak.

Ezek az alkalmak azt segítik, hogy az együtt töltött idő valóban tartalmas, minőségi lehessen.

A FICSAK önkénteseivel megragadunk minden olyan alkalmat, amelyek a családok összetartozását, a családon belüli szerepek egyensúlyát, a gyermekvállalás szépségeit hirdetik – tette hozzá Király Nóra.

A Ringató programot Gállné Gróh Ilona dolgozta ki évekkel ezelőtt. Mára összesen 86 foglalkozásvezető várja hétről-hétre a felnőtteket és a gyerekeket több, mint 230 helyszínen országszerte és a határon túl.

 

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!