Király Nóra Kerékgyártó Gábor és Sass Szilárd önkormányzati képviselők társaságában számolt be eddigi gazdagréti és környéki eredményekről, jövőbeni tervekről.

Visszatekintés

Alpolgármester asszony elmondta, tizenkét éve képviseli ezt a körzetet. Eközben mindent megtett azért, hogy a gazdagrétiek igazi közösséggé formálódjanak. Említette a Mikulás ünnepségeket, a nőnapi virágosztást, a futóversenyeket, a közös bográcsozást, a gyermeknapi, anyák napi rendezvényeket, a környezettisztítási akciókat, halászléfőző versenyt és most újabb hagyományt teremtett Gazdagrét közös karácsonyfájának felállításával és az adventi gyertyagyújtásokkal.
Nemcsak hagyományteremtést, de közösségépítést is jelentett a program, hiszen az iskolások és ovisok kis műsorral, énekekkel, a Gazdagréti Könyvtár dolgozói saját készítésű süteménnyel, az egyik nyugdíjas klub aktív tagja karácsonyi történetek mesélésével, a Gazdagréti Összefogás Egyesület pedig forró téli italokkal tette még meghittebbé ezeket az ünnepi alkalmakat.

Elmondása szerint sok gratulációt és köszönetet kapott a hatalmas fenyőért, azonban volt, aki sérelmezte az élő fenyő kivágását. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a karácsonyfa állításával egy időben kis fenyőt is ültetett az önkormányzat, ami a jövőben a karácsonyfa szerepét tölti be.

KRESZ pályát kaptak a gyerekek karácsonyra

Király Nóra elmondta még, hogy szintén évtizedes vágya volt – a környékbeli anyukákkal egyetértésben – egy olyan játszótér és tanpálya, amelyen a közlekedési szabályokat játék közben sajátíthatják el a kicsik. Kezdeményezésére az önkormányzat  segítségével 2015 decemberében – hasznos karácsonyi ajándékként – meg is valósult ez az elképzelés.

Biztonságban a lakosok

Király Nóra kiemelt feladatának tartja a családok biztonságát, ezért szorgalmazta a Kaptárkő utcai Körzeti Megbízotti Iroda nyitva tartását a polgárőrség bevonásával. Az iroda délelőtt 7-11, délután 15-19 óráig tart nyitva, ezzel nemcsak elősegítve a lakosok biztonságérzetét, de megteremtve a valódi segítségnyújtás lehetőségét is. Említette még, hogy a polgárőrség egyre  nagyobb létszámmal van jelen a kerületben és mindenkit arra bíztat, hogy legyen aktív tagja a szervezetnek. Jelentkezési lehetőség az ujbuda@polgarorseg.hu címen.
A jövőbeli tervei között szerepel annak elősegítése, hogy a kötelező közösségi szolgálati idejüket töltő középiskolások segítsenek a lakosoknak kisebb bevásárlásban, gyermekfelügyeletben, receptkiváltásban és más háztartási munkában.

Új beruházások

Sass Szilárd önkormányzati képviselő pozitívumként említette a nemrégiben elkészült, díszes és modern Tulipános játszóteret és az Őrség utca burkolatának befejezését, negatívumként pedig a Nagyszeben téri szelektív hulladékgyűjtő sziget helyén lévő szemetet és hajléktalanokat. Ezeknek felszámolása és megoldása a közelben élők érdeke, így szívesen lát minden megoldási javaslatot.
Kerékgyártó Gábor tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Regős utca 13. szám alatt a Fidelitas szervezésében megnyitott a Gazdagréti Ifjúsági Klub, ahol hétköznap 16-18 óráig várják a fiatalokat, akik részére csocsóversenyt is rendeznek. Az irodában a kötelező bevándorlási kvótarendszer ellen is gyűjtik az aláírásokat.
Szót ejtett még az élénk ingatlanforgalomról és arról, hogy nagy a kereslet a sasadi liget lakópark harmadik ütemében épülő lakásokra. Tájékoztatott, hogy az idén nagy valószínűséggel elkezdődik a tanuszoda építése is, amely nem önkormányzati, hanem állami beruházás. A nyáron strandként üzemelő létesítményt a Gazdagréti úti, néhány hete elkészült templom mellett alakítják majd ki.
A fórum végén többen érdeklődtek a polgárőrségbe való belépési lehetőségről, aláírásgyűjtésről, a közösségi szolgálatukat töltő középiskolások segítségéről.

Király Nóra megköszönte a részvételt és a jelenlévőket pezsgővel és pogácsával kínálta, miközben boldogságban, sikerekben, együttműködésben gazdag új évet kívánt és mindenkit arra kért, hogy továbbra is ossza meg vele és képviselőtársaival ötleteit, javaslatait.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!