Hírek

Figyelemfelhívás kék lufikkal és kesztyűkkel

Kék lufikkal és kesztyűkkel hívták fel a vastagbélrák megelőzhetőségére a figyelmet március 4-én a NÖKK (Budapesti Női Önkormányzati Képviselők Klubja) és a A Van Holnap! Zsákos Alapítvány tagjai, önkéntesei a Móricz Zsigmond körtéren.

A második leggyakoribb halálozási ok!

Király Nóra alpolgármester hangsúlyozta, a vastagbélrák mindkét nemnél a második leggyakoribb halálozási ok a daganatos betegségek között.

„Kialakulásának oka nem ismert pontosan, de sok veszélyeztető tényezőt tartunk számon. Ilyenek például a rostszegény, zsír és kalóriadús étkezés, mozgásszegény életmód, a kevés víz fogyasztása, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, valamint a környezetünk károsanyag-kibocsátása is.
Bár a megfigyelések szerint örökölhető a hajlam,  azonban a helyes táplálkozás, egészséges életmód és a szűrések nagyon sokat javíthatnának a statisztikán, ugyanis ez a kór nagyon egyszerűen szűrhető.
A betegek többsége ötven év feletti, ezért ebben a korban már mindenkinél ajánlott elvégezni a szűrést, sőt, akinek a családjában már előfordult ez a fajta ráktípus, az már fiatalabb korban forduljon orvosához. A megfelelő vizsgálatokkal már a daganat kialakulását megelőző állapot is felismerhető.
Újbuda önkormányzata ezért is koncentrál a prevencióra, folyamatosan fejleszti és bővíti a kezeléshez, megelőzéshez szükséges egészségügyi struktúrát ”- mondta el Alpolgármester asszony.

A lufik messze repítése után az alapítvány önkéntesei szórólapokat és egészséges alapanyagokból készült bon-bont osztottak az összegyűlt érdeklődőknek és az eseményen részt vevő általános iskolásoknak.

 

Hírek

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...

A FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a...

Az új korszerű épületben jelenleg 11 védőnői...

Nemzetközi nőnap alkalmából idén is megrendezésre...

Sajtótájékoztatót tartottunk, ahol büszkén mutattuk...

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként vettem...

A mai napon őszinte örömmel fogadtam, hogy Orbán...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...