Hírek

Hasznos eszmecserék a Családszervezetek II. Konferenciáján

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete második alkalommal rendezte meg az ország legszélesebb körű családszervezeti szakmai programját, a Családszervezetek Konferenciáját 2016. október 18-án.

A rendezvényen részt vevő 14 családszervezet képviselőjének Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, jó látni a társszervezetek érdeklődését, a családok és az együttműködés melletti elkötelezettséget, mert ez egyrészt növeli a szakmaiságot, másrészt erősíti a családok képviseletének lehetőségeit.

 Dr. Beneda Attila, az EMMI frissen megválasztott család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára előadást tartott a családokat érintő családpolitikai elképzelésekről.

A szakmai nap keretében bemutatkozott a NOE új Nagyszülői Munkacsoportja, mely az idősebbek megbecsülésének fontosságára, és a generációk közti együttműködés jelentőségére helyezi tevékenységének hangsúlyát.

A beszélgetések során a fiatalok bevonásának, a férfiak/férjek megszólításának lehetőségeit vitatták meg a megjelentek, és egyéb aktuális, családszervezeteket érintő kérdésekről is szó volt.

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, Király Nóra bemutatta a szervezet november 26-án 9-13 óráig, a Várkert Bazár rendezvénytermében tartandó eseményét, a Jótékonysági Adventi Vásárt, amelyhez kérte a jelenlévők csatlakozását is.

Elmondta, hogy a vásár a közéletben aktívan jelenlévő nők, civil szervezetek, női önkormányzati képviselők összefogásával valósul meg, akik saját készítésű ajándékaikat (ízléses befőttek, sütemények, hímzett terítők, adventi koszorúk, öntött gyertyák, stb.) árusítják majd. A bevétellel az Őrzők Alapítvány segítségével a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek gyógyulását kívánják segíteni.

Az eseményt több fellépő, zenés, táncos produkcióval támogatja, köztük a nagy sikerű Ringató is.

Király Nóra éppen a konferencia előtti percekben értesült a hírről, mely szerint Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége olyan hasznosnak tartja a kezdeményezést, hogy elfogadja annak fővédnökségét és szívesen kézműveskedik a vásáron a jelenlévőkkel együtt.

 A hagyományteremtő szándékú Jótékonysági Adventi Vásárhoz eddig több, mint húsz szervezet csatlakozott az ország minden pontjáról és élénken érdeklődtek iránta a jelenlévők is.

  Végezetül Kardosné Gyurkó Katalin megköszönte a megjelenést és elmondta, hogy reményei szerint a 2017 februárjában megrendezésre kerülő III. konferencián is találkoznak így, együtt a Családjainkért Alapítvány, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, az Emberi Méltóság Központ, az ERGO-Európai Regionális Szervezet, a FICSAK, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, az IMAMI, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a  Mandiner.család, az Otthon Segítünk Alapítvány, a PURE Fashion Alapítvány, a Ringató és a Szülők Háza Alapítvány képviselői.

Hírek

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...