Hírek

Kibővült a Gazdagréti Református Templom

Ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába a Gazdagréti Református Gyülekezet új lelkipásztorát Thoma Lászlót, és hálaadó istentiszteletet is tartottak a református templomban, annak kibővítéséért, október 9-én.

Mintegy 130 millió forintból valósult meg a gyülekezet a templomának legutóbbi bővítésére. A templomhoz kapcsolódó úgynevezett gyülekezeti ház egység készült el: az építmény két kisteremmel, egy nagyobb teremmel, három irodahelyiséggel, ifjúsági klubbal és lelkészlakással bővült. Az ifjúsági klub teret és programokat nyújt a lakótelepi fiatalok szórakozásához. Ehhez kapcsolódóan tartottak hálaadó istentiszteletet, amelyen a gyülekezet új vezető lelkipásztorát, Thoma Lászlót, ünnepélyes keretek között iktattak be.

 

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, három nagyobb gyermekét is magával vitte az ünnepségre. A Gazdagréti Református Gyülekezet méltatásakor kifejtette, a templom nemcsak a környéken lakók közösségi érzését erősíti, hanem a csellengő gyerekeket is magához vonzza. Mint mondja, a hit, vonatkozzon az bármire, a legfontosabb lelki mankó, amely magabiztosságot ad és tettekre, kitartásra ösztönzi a embereket, ezért különösen nagy szükség van rá.

„Gazdagrét több mint 20 ezer lakosával szinte város a városban. Az egyforma tömbházak jelképezik a nagyvárosi életvitelt, az elidegenedést, az elmagányosodást, az elhaló kapcsolatokat. Ebben a környezetben jött létre a ’80-as évek végén a Gazdagréti Református Gyülekezet és igazi öröm a fejlődését látni” – tette hozzá Király Nóra

 

 

Hírek

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...