A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), az alapító, Király Nóra újbudai alpolgármester kezdeményezésére könyvadománnyal segítette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek közérzetét, gyógyulását. Az akció egyúttal az adók 1 százalékának felajánlását is hirdette.

A FICSAK 2016. március 8-án nagyszabású nőnapi konferenciát rendezett, amelynek keretében mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdetett.

Az összegyűlt, több tucat könyvet az Őrzők Alapítvány segítségével sikerült eljuttatni a leukémiás- és daganatos betegségekkel küzdő gyerekeknek.

Az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy közeleg az SZJA bevallás határideje, az 1%-ok civil szervezetekhez juttatása pedig egy újabb remek lehetőség arra, hogy másoknak segítsünk.

Sajnálatos adat, hogy tavaly az érintettek több, mint 40%-a mulasztotta el a rendelkezést, milliárdokat hagyva ezáltal az államkasszában – mondta el a FICSAK szóvivője.

A szervezet arra kér mindenkit, hogy – javítva a statisztikán – idén szánjon 10 percet az 1%-os nyomtatvány kitöltésére, és buzdítsa erre az ismerőseit is. Szeretnének “divatot teremteni” a jótékonykodás ezen formájának!

Kiemelték továbbá, hogy tavaly mintegy 150 ezer jó szándékú felajánlás nem ért célba pontatlanság vagy tájékozatlanság miatt. Felhívták a figyelmet a NAV internetes oldalára, ahol mindenki megtalálja a fontos információkat az 1%-os felajánlással kapcsolatban. Fontos változás, hogy, tavaly óta, csak a regisztrált kedvezményezett szervezetek kaphatnak ilyenformán támogatást. Ezt egyfajta garanciának is érzik arra, hogy jó helyre kerül a felajánlás.

Kérték a munkáltatókat és a könyvelőket is, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében figyelmeztessék az adózókat az 1%-os felajánlás lehetőségére, és adjanak meg minden segítséget ahhoz, hogy az erről való rendelkezés meg is történhessen!

Király Nóra alpolgármester elmondta, ötgyermekes édesanyaként a beteg gyermekek érdekében történő jótékonykodás és az SZJA 1 százalékának jó helyre “irányítása” is különösen fontos számára.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!