Hírek

Könyvek a beteg gyerekeknek és SZJA 1 % kampány

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), az alapító, Király Nóra újbudai alpolgármester kezdeményezésére könyvadománnyal segítette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek közérzetét, gyógyulását. Az akció egyúttal az adók 1 százalékának felajánlását is hirdette.

A FICSAK 2016. március 8-án nagyszabású nőnapi konferenciát rendezett, amelynek keretében mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdetett.

Az összegyűlt, több tucat könyvet az Őrzők Alapítvány segítségével sikerült eljuttatni a leukémiás- és daganatos betegségekkel küzdő gyerekeknek.

Az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy közeleg az SZJA bevallás határideje, az 1%-ok civil szervezetekhez juttatása pedig egy újabb remek lehetőség arra, hogy másoknak segítsünk.

Sajnálatos adat, hogy tavaly az érintettek több, mint 40%-a mulasztotta el a rendelkezést, milliárdokat hagyva ezáltal az államkasszában – mondta el a FICSAK szóvivője.

A szervezet arra kér mindenkit, hogy – javítva a statisztikán – idén szánjon 10 percet az 1%-os nyomtatvány kitöltésére, és buzdítsa erre az ismerőseit is. Szeretnének “divatot teremteni” a jótékonykodás ezen formájának!

Kiemelték továbbá, hogy tavaly mintegy 150 ezer jó szándékú felajánlás nem ért célba pontatlanság vagy tájékozatlanság miatt. Felhívták a figyelmet a NAV internetes oldalára, ahol mindenki megtalálja a fontos információkat az 1%-os felajánlással kapcsolatban. Fontos változás, hogy, tavaly óta, csak a regisztrált kedvezményezett szervezetek kaphatnak ilyenformán támogatást. Ezt egyfajta garanciának is érzik arra, hogy jó helyre kerül a felajánlás.

Kérték a munkáltatókat és a könyvelőket is, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében figyelmeztessék az adózókat az 1%-os felajánlás lehetőségére, és adjanak meg minden segítséget ahhoz, hogy az erről való rendelkezés meg is történhessen!

Király Nóra alpolgármester elmondta, ötgyermekes édesanyaként a beteg gyermekek érdekében történő jótékonykodás és az SZJA 1 százalékának jó helyre “irányítása” is különösen fontos számára.

Hírek

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...

A FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a...

Az új korszerű épületben jelenleg 11 védőnői...

Nemzetközi nőnap alkalmából idén is megrendezésre...

Sajtótájékoztatót tartottunk, ahol büszkén mutattuk...

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként vettem...

A mai napon őszinte örömmel fogadtam, hogy Orbán...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...