Hírek

Közös háztömbök, közös adventi koszorú

Több, mint tíz éve dédelgetett álma teljesült Király Nóra újbudai alpolgármesternek, gazdagréti önkormányzati képviselőnek, amikor körzetében, Gazdagréten az önkormányzat által állított karácsonyfa mellé adventi koszorú is került, amelynek gyertyáit hétről-hétre a lakók közös énekléssel gyújtottak meg.

Alpolgármester asszony elmondta: Tizenkét éve képviseli ezt a körzetet. Eközben mindent megtett azért, hogy a gazdagrétiek igazi közösséggé formálódjanak. Említette a Mikulás ünnepségeket, a nőnapi virágosztást, a futóversenyeket, a közös bográcsozást, a gyermeknapi, anyák napi rendezvényeket, a környezettisztítási akciókat, halászléfőző versenyt és most újabb hagyományt teremtett az adventi gyertyagyújtásokkal.

Az akcióhoz több civil szervezet, önkéntesek, a helyi iskolák és óvodák, valamint a Gazdagréti könyvtár munkatársai is szívesen csatlakoztak.

Az iskolások és ovisok kis műsorral, énekekkel, a Gazdagréti Könyvtár dolgozói saját készítésű süteménnyel, az egyik nyugdíjas klub aktív tagja karácsonyi történetek mesélésével, a Gazdagréti Összefogás Egyesület pedig forró téli italokkal tette még meghittebbé ezeket az ünnepi alkalmakat.

Király Nóra szerint mára érezhető az elmúlt évek közösségépítő akcióinak hatása, hiszen sokkal nyitottabbak egymás felé az emberek, mint kezdetben.

Ezt a tendenciát a jövőben további programokkal, rendezvényekkel szeretné erősíteni.

Hírek

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...

A FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a...

Az új korszerű épületben jelenleg 11 védőnői...

Nemzetközi nőnap alkalmából idén is megrendezésre...

Sajtótájékoztatót tartottunk, ahol büszkén mutattuk...

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként vettem...

A mai napon őszinte örömmel fogadtam, hogy Orbán...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

December 14-én, pénteken részt vettem a Kopp Mária...

Idén is csodás élmény volt a jótékonysági adventi...