A vasárnapi kvótareferendumon való részvétel, valamint a nemmel szavazás mellett foglalt állást a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) szombaton a Budapest belvárosában Séta a családok szabadságáért címmel meghirdetett demonstráción.

Verőfényes napsütésben indult a menet a Vörösmarty térről, ahol Király Nóra alapító a neki szegezett (sokféle logóval ellátott) mikrofonok előtt elmondta: a referendum napja sorsdöntő alkalom, ezért arra biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt rajta és szavazzon nemmel, mert családok, gyermekek jövőjéről van szó!

Hozzátette, hogy számára az ország sorsa különösen fontos, hiszen öt kisgyermeke jövőjét is meghatározza.

A FIACSAK tagjaival együtt úgy gondolja, hogy a legális úton hozzánk érkező háborús menekülteket segíteni kell, de gátat kell szabni a Magyarország sorsát, fennmaradását fenyegető tömeges gazdasági bevándorlásnak! Most 1300 migránst, de talán holnap már 13.000-et telepítene Brüsszel országunkba. Erre családjaink, gyermekeink érdekében NEM-et kell mondanunk! – tette hozzá.

A résztvevők kék léggömbökkel a kezükben vonultak Budapest utcáin. A több, mint száz főhöz sokan gyermekeikkel együtt csatlakoztak, de sok nagymama, nagypapa is beállt a menetbe, akik plakátokat, nemzeti színű papírzászlókat, és FICSAK emblémával ellátott lobogókat tartva vonultak végig a Fővám térig.

Itt Király Nóra a fiatal családosok nevében elmondta még, hogy Magyarország most olyan hely, ahol tisztelik a nőket, vallás- és véleménynyilvánítási szabadság van, békében lehet élni. Szeretnék, ha ez így is maradna. A tömeges bevándorlás hatásaitól féltjük gyermekeink biztonságát, az évszázadok során kialakult európai értékeinket!

“Nem szeretnénk félelemben élni, erőszakban élni, nem szeretnénk egy olyan Európát, amit ma minden nap látunk a híradásokba: minden napra jut egy erőszakos cselekedet, egy nők elleni erőszak, gyermekbántalmazás” – hangsúlyozta, majd arra kérte a demonstráció résztvevőit, hogy a kék lufikra írják rá, mit üzennek Brüsszelnek! A  visszaszámlálás után egyszerre emelkedett a magasba száz, „NEM” „FÉLTJÜK A CSALÁDUNKAT” „KULTÚRÁNK VÉDELMÉBEN – NEM” „NE LÉGY ITT IS ÁLDOZAT” feliratú kék környezetbarát léggömb, hirdetve a Fiatal Családosok Klubjának üzeneteit.

 

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!