Király Nóra, újbudai alpolgármester nyerte meg a 2016. április 9-én, a houstoni világbajnokság előtt egy hónappal rendezett Masters Súlyemelő Országos Bajnokságot a 69 kilós súlycsoportban.

A újbudai MAFC színeiben induló ötgyermekes anyuka nemcsak az országos bajnoki címet tehette zsebre, de 6-ból 6 jó fogással, szakításból egyéni csúcsot is állított fel – mindezt élete első versenyén.

Az évtizedek óta rendszeresen sportoló családanya elmondta: bár nehéz összeegyeztetni az edzőtermi kemény munkát a gyermekneveléssel és alpolgármesteri teendőivel, de ezt szülői segítséggel – és néha az alvás rovására – nagy örömmel teszi meg, hiszen ezek lendülettel és energiával töltik fel.
A súlyemelést először 2,5 éve, első crossfit óráján próbálta ki és szerette meg Bakó Attila jóvoltából, majd Juhász Imre és Bánhegyi Gergely edzői segítségének köszönhetően fejlődött egyre magasabb szintre.

A győzelem után megköszönte az újbudai MAFC súlyemelő szakosztályának a befogadást, Kalmár Armandnak, pedig azt, hogy lelki erőt és taktikai segítséget kapott tőle a versenyen.  A sportoló legidősebb gyermeke 9, legfiatalabb 1 éves. Könnyített változatban még a legutóbbi terhessége alatt is folytatta a rendszeres crossfit edzéseket, hiszen meggyőződése, hogy a sport, a mozgás öröm és az egészséges élet elengedhetetlen nélküle.

Ennek szellemében neveli gyermekeit és szervezi újbuda sporttal kapcsolatos rendezvényeit, sporttáborait is.
Király Nóra tervei szerint a jövőben is folytatja a crossfit edzéseket és a versenyeken való részvételt.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!