Hírek

Parlamenti látogatás

Óriási izgalommal várakoztak a gyerekek a Látogatóközpont bejáratánál, majd ugyanúgy, ahogy bárki másnak, minden fémtárgyat ki kellett üríteniük zsebeikből és átmenni a biztonsági kapun.

Az aranylépcsőház 132 lépcsőfoka vezetett a főemeletre, a szobrokkal és színes üvegablakokkal szegélyezett folyosóról szép kilátás nyílt a felújított Kossuth térre. A 27 méter magas kupolacsarnokban megnézhették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, amelyeket 2000 január 1-től őriznek a parlamentben. Innen a felsőházi társalgón keresztül a felsőházi ülésterembe mentek, ahol megtudhatták hogyan szavaznak a képviselők a parlamenti üléseken. A túra végén – a Díszlépcsőház impozáns falai között – nem maradt el a közös fotózás sem.

A világ legcsodálatosabb munkahelye
A kirándulásra remek lehetőség volt idén Simicskó István meghívása. A miniszter szerint a parlament épülete, amely 2011 óta a világörökség része, a világ legcsodálatosabb munkahelye: 199 országgyűlési képviselő és közel 600 őket segítő ember dolgozik benne. Jelenleg a miniszterelnöknek és az őt kiszolgáló apparátusnak is helyet ad.
A kiemelkedő teljesítményért járt a jutalomlátogatás
Király Nóra alpolgármester, gazdagréti önkormányzati képviselő a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolából 150 tanulót kísért el. Az alsósok és a felsősök körülbelül fele-fele arányban voltak jelen. Ők az iskola legjobbjai, akik valamilyen sport- vagy tanulmányi versenyen (legyen az iskolai, kerületi vagy országos).

– Véleményem, szerint fontos, hogy a gyerekek tudják, hogy hol születnek a mindennapokat meghatározó törvények és már fiatal korban állampolgári ismeretekre is szert tegyenek. Büszke vagyok rá, hogy két nagyobb gyermekem szintén a delegált tanulók között van, azonban az ő nyelvükön otthon már korábban is beszélgetettünk erről a témáról. – tette hozzá az alpolgármester.

 

Hírek

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...

A FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a...

Az új korszerű épületben jelenleg 11 védőnői...

Nemzetközi nőnap alkalmából idén is megrendezésre...

Sajtótájékoztatót tartottunk, ahol büszkén mutattuk...

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként vettem...

A mai napon őszinte örömmel fogadtam, hogy Orbán...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...