Hírek

Parlamenti látogatás

Óriási izgalommal várakoztak a gyerekek a Látogatóközpont bejáratánál, majd ugyanúgy, ahogy bárki másnak, minden fémtárgyat ki kellett üríteniük zsebeikből és átmenni a biztonsági kapun.

Az aranylépcsőház 132 lépcsőfoka vezetett a főemeletre, a szobrokkal és színes üvegablakokkal szegélyezett folyosóról szép kilátás nyílt a felújított Kossuth térre. A 27 méter magas kupolacsarnokban megnézhették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, amelyeket 2000 január 1-től őriznek a parlamentben. Innen a felsőházi társalgón keresztül a felsőházi ülésterembe mentek, ahol megtudhatták hogyan szavaznak a képviselők a parlamenti üléseken. A túra végén – a Díszlépcsőház impozáns falai között – nem maradt el a közös fotózás sem.

A világ legcsodálatosabb munkahelye
A kirándulásra remek lehetőség volt idén Simicskó István meghívása. A miniszter szerint a parlament épülete, amely 2011 óta a világörökség része, a világ legcsodálatosabb munkahelye: 199 országgyűlési képviselő és közel 600 őket segítő ember dolgozik benne. Jelenleg a miniszterelnöknek és az őt kiszolgáló apparátusnak is helyet ad.
A kiemelkedő teljesítményért járt a jutalomlátogatás
Király Nóra alpolgármester, gazdagréti önkormányzati képviselő a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolából 150 tanulót kísért el. Az alsósok és a felsősök körülbelül fele-fele arányban voltak jelen. Ők az iskola legjobbjai, akik valamilyen sport- vagy tanulmányi versenyen (legyen az iskolai, kerületi vagy országos).

– Véleményem, szerint fontos, hogy a gyerekek tudják, hogy hol születnek a mindennapokat meghatározó törvények és már fiatal korban állampolgári ismeretekre is szert tegyenek. Büszke vagyok rá, hogy két nagyobb gyermekem szintén a delegált tanulók között van, azonban az ő nyelvükön otthon már korábban is beszélgetettünk erről a témáról. – tette hozzá az alpolgármester.

 

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...