Hírek

Sajtótájékoztató a Családszervezetek I. Jótékonysági Adventi Vásáráról

A XI. kerületi Szülők Háza Gyermekfészek Családi Napközi adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) szervezett, a november 26-án rendezendő I. Jótékonysági Adventi Vásár népszerűsítése érdekében.

A sajtótájékoztatóra meghívást kapott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, aki előremutató kezdeményezésnek nevezte az egy hónap múlva megrendezendő eseményt.

Magyarországon valódi társadalmi bázissal, támogatottsággal rendelkező intenzív, vidám családos élet van. Ez a civil összefogás az egész társadalom számára fontos értékeket jelenít meg, így többek között az egymásra figyelést és segítségnyújtást – mondta az államtitkár, hozzátéve: a családbarát ország eszméjének valóra váltásáért még sokat kell tennie az államnak és az egyénnek is.

Király Nóra, a FICSAK alapítója, a jótékonysági vásár kezdeményezője a sajtótájékoztatón elmondta: az adventi időszak nyitányaként a Várkert Bazárban november 26-án szombaton délelőtt tartandó rendezvényhez már számos szervezet csatlakozott. Legalább 40 standon fogják árulni a kézműves termékeket: bejglit, mézeskalácsot és más saját készítésű süteményeket, illetve adventi koszorúkat, gyertyákat, ajándéktárgyakat. Az eseményt színes családi programok kísérik majd. A befolyt összeget teljes egészében a daganatos gyermekek gyógyulásáért küzdő Őrzők Alapítvány javára fogják felajánlani.

A jótékonysági rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki maga is visz saját készítésű ajándékokat a vásárra és a látogatókkal közösen kézműveskedik majd – tette hozzá a kezdeményező.

 

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökétől megtudtuk:  ők is örömmel támogatják a kezdeményezést. A részvétellel szeretnék megmutatni, hogy fontos számukra mások boldogulása és szeretnék megköszönni a társadalomnak, hogy egyre inkább elfogadott a nagy család.

Ugron Zsolna író, a Várkert Bazár háziasszonya elmondta, hogy örömmel támogatják a rendezvényt a helyszín biztosításával és kiegészítő akciót is szerveznek: november 25-én féláron tekinthető meg nagy karácsonyi kiállításuk.

Király Nóra végezetül mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el a 2016. november 26-án 9-13 óráig tartandó I. Jótékonysági Adventi Vásárra és ott vásárolja meg a karácsonyi ajándékainak egy részét, vagy az adventi koszorút, így segítve a beteg gyerekek gyógyulását, akik jövőre talán már egészségesen, a családjuk körében tölthetik az ünnepeket.

Az eseményről készült videó itt tekinthető meg:

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...