Hírek

Sulibüfék egészségesen

Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tétele érdekében kiírt pályázatra jelentkezve ragadtak papírt, ceruzát, ollót, vagy festéket az alsós gyerekek és alkották meg azokat a műveket, amelyek bemutatják, mely ételeket látnák szívesen az intézmények büféiben.

A felhívásra összesen 54 pályamű érkezett, elkészítésükben 14 felkészítő tanár segédkezett.

“Hónapok óta dolgozunk azon, hogy a iskolai büfék kínálatát átalakítsuk, hiszen az a példamutatás háza. Hiteltelenné válnak tanító néni egészséges életmódra bíztató szavai, a menzareform csökkentett cukor- és zsírtartalmú ételekre vonatkozó törekvései, ha a büfében garmadával kaphatóak a nyalókák, cukorkák, olvadós rágók. A változás igényét azonban a diákok, szülők, tanárok felől is szeretnénk figyelembe venni, semmiképpen nem akarjuk senkire rákényszeríteni.
Korábban többször egyeztettünk az iskolaigazgatókkal és a KLIKK-el is, most pedig a gyerekek munkáiból egyértelműen kiderül, hogy tudják mit jelent az egészséges táplálkozás.

A cél a fokozatos minőségjavítás

Rajzaik nyomán tovább folyik a közös gondolkodás annak érdekében, hogy folyamatosan megvalósuljon az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tétele.  Ez nem jelenti azt, hogy egy csapásra eltűnnek a cukros, kalóriadús termékek és csak sárgarépa és alma lesz a polcokon. Mivel minden út egy lépéssel kezdődik, tekinthetjük ezt a mai napot az első lépésnek az egészség felé vezető úton. – tette hozzá az alpolgármester.

Kovácsné Tapolcsányi Valéria a Domokos Pál Péter Általános Iskola igazgatója elmondta, náluk az elsősöknek és másodikosoknak nem szabad büfézniük, és a felsőbb évfolyamosok közül is inkább ötödik osztálytól jellemző igazán a vásárlás. Szerinte a büfé kínálatában meg kell találni az egészséges egyensúlyt, a zöldség, a gyümölcs, a joghurt, a tejtermék, valamint a szénhidrát között. „A csokikat, cukrokat igyekszünk kivenni a büfé kínálatából, de a müzli szeleteken túl egy-két klasszikus Sport és Balaton szelet be-becsúszik” – fogalmazott az iskola igazgatója.

Nemcsak a papíron, a tányéron is

A oklevelek, emléklapok és ajándékok átadása után a szervezők megvendégelték a kis művészeket a Gazdagréti Gréti Piac őstermelői által felajánlott vegyszermentes finomságokkal.

A zöldségekből, gyümölcsökből, házi sajtból és gyümölcslevekből álló svédasztal nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt.

Az eseményről készült videót ITT tekintheti meg>>>>

Hírek

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...