Az Animal Cannibals zenekar tagjai, az Új Nemzedék Központ tagjai és Újbuda alpolgármestere csinosították ki az XI. kerületi Beregszász téren lévő Bohócos játszóteret az önkéntes munka népszerűsítése érdekében.

Nem régen Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár segített szebbé varázsolni a Down Alapítvány otthonát, és egyúttal önkéntes segítségre szólította fel az Animal Cannibals zenekart, a kihívás pedig nem maradt beteljesítés nélkül.

Az újbudai Beregszász téren található Bohócos játszótér ugyan festői környezetben található és jó állapotban is van, azért ráfért némi festés a fakuló fa játékokra, például a mókuskerékre és a kisvonatra is. Az Animal Cannibals duója, Ricsipí és Qka MC pedig ma délelőtt bebizonyította: önkénteskedni jó.

Sok-sok jókedvű kisgyerek (a totyogótól a szorgos iskolásokig) segítette a „kannibálok” munkáját, akik Újbuda alpolgármesterének, Király Nórának és az Új Nemzedék Központ önkénteseinek hathatós közreműködésével előbb lecsiszolták, majd szép, színes festékkel varázsolták újjá a kisvonatot és a mókuskereket is – a Bohócos játszótér rendszeres látogatóinak nagy örömére.

„Sok-sok lehetőségünk és felkérésünk van, hogy kihasználva az ismertségünket, népszerűsíthessünk valami jó ügyet” – mesélt a kezében a hengerrel Ricsipí. „De megválogatjuk, hogy mire mondunk igent, hiszen vannak dolgok, ami nem a mi feladatunk… Ugyanakkor vannak ügyek, amikre kötelességünk igent mondani, ilyen a ma délelőtti is. Legutóbb egy állami gondozottak intézetében voltunk Hűvösvölgyben, ahol nem a festő képességeinkre volt szükség, hanem az önkénteskedni vágyók jó hangulatáért feleltünk. Ott is egy játszóteret újítottunk fel.”

„A család és a gyerekek például olyan ügyek, amikre mi is odafigyelünk, és érdemesnek tartjuk, hogy a szabadidőnket áldozzuk rá.”- mondták el a zenekar tagjai.

Király Nóra, alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője megköszönte egyrészt a kezdeményezést, másrészt a munkát és elmondta: civil szervezetek bevonásával ő maga is többször hívja önkéntes munkára (csikkszedés, parktakarítás, időseknek való segítségnyújtás, stb.) a kerületi lakosokat.

Véleménye szerint az önkéntes munka rendkívül fontos a gyerekek, fiatalok jellemformálása szempontjából is, nekik pedig a szülők mutathatják a legjobb példát. Többek között ő ezért is viszi magával minden hasonló kezdeményezésére a gyermekeit.

„A két kislányom is sokat segített. Ők még nem munkának fogták fel a takarítást, inkább szó szerint játékosan tanulgatták, milyen jó együtt építeni, szépíteni környezetünket, amelyben így még jobban érezzük majd magunkat mindannyian” – tette hozzá Király Nóra

Az Animal Cannibals továbbfűzi az önkénteskedési láncot az itt található kisfilmben.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!