Alpolgármester asszony elsőként a búcsúzó kapitánynak, Trombitás Zsolt alezredesnek köszönte meg azt a 30 éves lelkiismeretes és áldozatkész munkát, amelyet az újbudaiak biztonságáért tett és sok sikert kívánt a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának osztályvezetői feladataihoz.

Az új rendőrkapitánynak, Dr. Liskány Csaba alezredesnek elkövetkező munkájához sok sikert és támogató munkatársakat kívánt.

Elmondta, Újbuda Önkormányzata és a kerületi rendőrség között rendkívül jó a kapcsolat és biztos abban, hogy ez a jövőben sem változik.
Támogatás és tervek

Miután elismerését fejezte ki az ország rendőreinek a migránsáradattal járó pluszfeladatok maximális teljesítéséért, kitért azokra az intézkedésekre amelyeket a rendőrség minél gördülékenyebb működése érdekében tett az önkormányzat.

Ezek közül következőket említette:

–   évi 90 millió forintos támogatás a rendőrség részére,
–   térfigyelő kamerarendszer fejlesztése,
–   a kerület három polgárőrségének kiterjesztése,
–   eszközök (cb. rádiók, autók) vásárlása,
–   létszámuk bővítése, a rendőrséggel közös járőrözésük, valamint
–   a fiatalkori   bűnmegelőzés  szempontjából fontos „Drogmentes Újbudát”  program elindítása,     amely   eddig a kerület 6  általános iskolájának 7-8. osztályaiban  figyelmeztette a diákokat a rájuk leselkedő  veszélyre.

Ezen kívül a következő intézkedések és tervek segítik a közbiztonságot Újbudán:

–   Újbuda közbiztonsági koncepciójának felülvizsgálata,
–   Közbiztonsági Tanács létrehozása, ahol a kerület közbiztonsági vezetői rendszeresen
tanácskoznak,
–   folytatódik a társasházi kamerarendszer,  biztonsági rács és az elektromos ajtóék   program
–   közbiztonsági nyílt nap szervezése a KMB irodákban,
–   közvélemény-kutatás, a lakosság véleményének megismerésére,
–   rendszeres, nyílt közbiztonsági fórumok szervezése,
–   a polgárőrségek további fejlesztése, létszámbővítés, professzionális    működés,a járőrözés kiterjesztése, a polgárőrség társadalmi megbecsülésének fokozása,   közösségépítés,
–   a közbiztonság területén működő szervek koncentrálása, közös fellépések,
–   külső források bevonása a közbiztonság fejlesztésébe.

Végezetül ismételten gratulált alezredes úrnak, akivel a jövőben szeretne azon dolgozni, hogy Újbuda legyen a főváros legbiztonságosabb kerülete!

Dr. Liskány Csaba megköszönve a bizalmat, maximális együttműködéséről biztosított, valamint arról, hogy munkája során a legjobb tudása szerint hasznosítja a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán, főosztályvezetői beosztásban szerzett tapasztalatait.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!