Hírek

Újbudára érkezett a Teddy Maci Program

Orvosi köpeny, lázmérő, sztetoszkóp, Teddy Maci: ezek a tárgyak találtak egymásra 2016. október 26-án Újbudán, Badacsonyi utcai óvodában.

Eredetileg Skandináviából származik és vált ismertté világszerte az az elképzelés, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni – most már Újbudán is – a gyógyítást a gyermekekkel. A program során az óvodákba ellátogató orvostanhallgatók játsszák el a rendelést, ahol plüss játékok gyógyítása közben a kicsik is meggyőződhetnek arról, hogy nem is olyan rémisztő az orvosi rendelő, a vizsgálat, miközben megismerhetik a leggyakrabban használt orvosi eszközöket, műszereket és az alapvető szerveket is.

Az eseményen Király Nóra alpolgármester arról beszélt, hogy örömmel fogadták Újbudán a nemzetközi kezdeményezést, amelynek foglalkozásai hatására szinte nyom nélkül elmúlhat a gyerekek fehér köpenytől és rendelő rideg hangulatától való félelme.

„Ötgyermekes édesanya szemével nézve a foglalkozást, nagyon pozitív hatást tettek rám a látottak, hiszen az orvostanhallgatók és a gyerekek között pillanatok alatt kialakuló összhangnak köszönhetően eltűntek a gátlások, helyette érdeklődés, csillogó szemek, vidámság töltötte meg a csoportszobát.

A fiatal fiúk és lányok olyan egyszerűen és kedvesen magyarázták el a hajhálót, fehér köpenyt magukra öltő ovisoknak a röntgenfelvételen látható eredményeket, vagy a szívünk szerepét, hogy az volt az érzésem, együtt játszanak kis és nagy gyerekek. Biztos vagyok benne, hogy ezután nemhogy félni nem fognak az orvosnál, de sokuknak megjön a kedve ehhez a hivatáshoz.” – mondta el az alpolgármester.

 

A Teddy Maci programot az egész kerületre kiterjesztik, így az hamarosan valamennyi újbudai óvodába eljut.

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...