Hírek

A magyar Nagykövet Asszonyoknak is bemutatkozott a FICSAK

2017. február 28-án, Budapesten rendezték a Nagykövetasszonyok Klubjának találkozóját. A rendezvénysorozaton a Fiatal Családosok Klubját is megismerhették a jelenlévők. Király Nóra, alapító elmondta, a szervezet több, fontos területen is szeretné segíteni a családok, a nők helyzetét.

„Szervezetünk konferenciákkal, nagyszabású rendezvények szervezésével szeretné hangsúlyozni a családos lét fontosságát, szépségeit, a nők, édesanyák szerepének elismertetését, és segíteni a családok testi és lelki egészségének megőrzését.”

 A rendezvények közül kiemelte a tavaly májusban megszervezett, több száz családot megmozgató újbudai sportrendezvényt és a novemberi nagyszabású Jótékonysági Adventi Vásárt, amelyeken családos civil szervezetek tagjai fogtak össze és sajátkészítésű adventi koszorúikat, dísztárgyaikat árulták az érdeklődőnek. A bevételből az Őrzők Alapítvány teszi jobbá a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulásának körülményeit.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika.

Államtitkár asszony a misszióvezetői értekezlet keretében tartott eseményen arról beszélt, manapság nem az okoz problémát valakinek, hogy nőnek születik, hanem az, hogy nehéz összeegyeztetnie a munkát és a családi életet. Szólt arról is, hogy Magyarország a GDP 4,7 százalékát költi családtámogatásra, míg az OECD-országokban ez az arány átlagosan 2,55 százalék.

Novák Katalin azt hangoztatta, hogy a gyermek érték, és ezt a gondolatot olyan “unortodox” eszközökkel is népszerűsíti a kormány, mint például az apák és a testvérek értékét hangsúlyozó kampányfilmek és rádióbejátszások.

Horváth Viktória, Magyarország kiemelt külgazdasági és partnerségi ügyekért felelős nagykövete a Hozzáadott érték programról beszélt, amelyben arra keresnek választ, hogy a 21. században mit tehetnek a nők a gazdaság fejlesztéséért Közép-Kelet-Európában.

 A program legfontosabb üzenete, hogy munka és család egyensúlya, valamint a nők számának növelése a munkaerőpiacon gazdaságfejlesztési és demográfiai kérdés, mindenekelőtt azonban jó családpolitika szükséges hozzá – emelte ki.

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...