Hírek

A Nagykövetasszonyok Klubján

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként kapott meghívást a rendezvényre Király Nóra, aki örömmel mutatta be a FICSAK-ot, illetve az elmúlt fél évben szervezett rendezvényeit a jelenlévőknek.

„ Büszkén beszéltem a legnagyobb eredményeinkről, mint például az országos szurkolói pályázatunk, amelyet gyerekek részére hirdettünk a Vizes VB kapcsán, az országos és nemzetközi fesztiválokon való megjelenéseinkről, az édesapák apák napi köszöntéséről, a családokat segítő táborokról, az úttörő rendezvényeinkről, mint például a Mama-baba pad, és egyéb, családok, különösen a fiatal édesanyák érdekeit és az egészséges életmódot segítő eseményekről” – mondta Király Nóra, a FICSAK alapítója, aki hozzátette: országhatáron belül és kívül is szervezik egyesületüket, mert noha a kormányzat sokat tett az utóbbi hét évben a negatív demográfiai trendek megfordításáért, ezt a célt csak összefogással lehet elérni.

Családbarát intézmény

A rendezvényt Novák Katalin államtitkár asszony is megtisztelte, aki szerint az állam családbarát voltának az élet minden területén meg kell jelennie, érezhetővé kell válnia.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.  “Mi, a közigazgatás oldaláról lehetünk példamutatóak, lehetünk élenjáróak, és mondhatjuk azt, hogy magunkon kell kezdenünk a családbarát munkaerőpiac kialakítását” – fogalmazott.

Mint mondta, olyan minősítési rendszer kialakításán dolgoznak, amelyben az érintettek véleményezhetik egy intézmény családbarát voltát. Példaként említette, hogy a Magyarországon ma még kevéssé elterjedt részmunkaidővel vagy távmunkával, rugalmas foglalkoztatással enyhíthetnek a munkaerőhiányon.

Megjegyezte, ha nem is nagy a női nagykövetek tíz százalék körüli aránya, de “erős és gazdag csapatot” jelentenek. A nők vállát nagyobb teher nyomja a kisgyermekeikről vagy az idős szülőkről való gondoskodásban – fűzte hozzá.

Bíró Rozália, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség női tagozatának elnöke arról beszélt: Romániában jóval kevesebb a női döntéshozó, mint a férfi, 1990-ben alakult pártjukban pedig csak 23 év múltán alakult női tagozat, ugyanakkor az előző ciklushoz képest hétről 14-re nőtt az RMDSZ-es női polgármesterek, egyről négyre a parlamenti képviselők száma.

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...