Nagyon szép, barátságos és otthonos lett az a kis lakás, amely a 2016-ban rendezett Jótékonysági Adventi Vásárunk bevételéből újult meg! A civil családszervezetek és magánszemélyek összefogásaként saját készítésű karácsonyi kellékek eladásából összegyűlt másfél millió forintot az Őrzők Alapítvány közvetítésével a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kapta.

(Fotó: kormany.hu)

A sajtótájékoztatóval egybekötött lakás átadásán hangsúlyoztam: Büszke vagyok rá, hogy a tavaly novemberi vásárunk több mint ötven lelkes civil szervezet és sok-sok magánszemély összefogásával valósult meg. Ebből újította fel a lakást az alapítvány, így a hosszú hónapokig tartó kezelések alatt a gyerekek nincsenek elszakítva családjuktól, ebben a lakásban lakhatnak, akár hónapokig. Ez azért nagyon fontos, mert a beteg gyereknek a család a legnagyobb támasza, szinte nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz.

Megragadva a sajtónyilvánosságot, felhívtam a figyelmet arra, hogy idén december 3-án a Millenáris D épületében rendezzük meg a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárát, amelyre már most nagyon sok szervezet jelentkezett.

Az idén a koraszülötteket támogatjuk, hiszen nekik is jár éppen annyi esély a „nagy útra” mint időben érkezett társaiknak!

A legfontosabb a gyermekeink egészsége

Az eseményt megtisztelte Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár úr is, aki úgy fogalmazott: óriási segítséget jelent a beteg gyerekek gyógyulásban egy ilyen lakás. Ugyanakkor elengedhetetlennek nevezte a civil szféra és a kormány összefogását is. Felidézte: 2010-től a kormány sokat tett az egészségügy fejlesztése érdekében, 500 milliárd forintot fordítottak 77 kórház és számos egészségügyi intézmény megújítására. A központi régió ebből nem tudott részesülni, ezért a kormány elindította a 2025-is tartó Egészséges Budapest Programot.

(Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

Ennek keretében 700 milliárd forintból megújul 25 kórház, és létrejön három központi kórház. A magyar emberek egészsége talán a legfontosabb, de még ennél is fontosabb a gyermekeink egészsége – jelentette ki. Mint mondta, a szülők szeretnék, hogy gyermekeik egészségben nőjenek fel, a lehető legjobb oktatást kapják és legyen lehetőségük a sportos életre. Ezt szeretnék elérni a következő időszakban – tette hozzá az államtitkár.

Köszönet egy hálás édesapának

Dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója megköszönte a vásáron ajándékot vásárlók támogatását, amiből megvalósulhatott a fejújítás. Az igazgató köszönetet mondott és az alapítvány nevében “Az év önkéntese” emléklapot átadta Sütő Jánosnak, aki saját munkájával tette lehetővé, hogy a lakás felújítása maradéktalanul megvalósulhasson. Sütő János elmondta: lányát leukémiával kezelték a klinikán.

  (Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)

 

Mára tünetmentes lett, gyakorlatilag meggyógyult, ez a klinika munkája nélkül nem jöhetett volna létre. Mint mondta, ezért érzik át, milyen fontos a lakás felújítása, az alapítvány és a klinika munkájának támogatása.

  (Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)

Mindenkit szeretettel várunk az idén is!

Nagy örömömre szolgálna, ha e nemes ügy mellé állva minél többen megtisztelnék a családi programokkal, neves fellépők előadásával, szórakoztató produkciókkal tele, egész napos vásárunkat a Millenáris D épületében 2017. december 3-án 10-18 óráig. Akinek nincs lehetősége a személyes megjelenésre, de szívesen hozzájárulna a bevétel gyarapodásához, a 10918001-00000084-18080009 számlaszámra befizetett adományával teheti ezt meg. A banki átutalás közlemény rovatába kérjük feltüntetni: „Adventi vásár 2017 – adomány”.

A programokkal, a részletekkel és egyéb információkkal kapcsolatban kérem, látogassanak el honlapunkra: www.jogekonysagivasar.hu és tekintsék meg Facebook eseményünket: https://www.facebook.com/events/1454010664694569/

Találkozzunk a Millenárison december 3-án!

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!