Hírek

Átadtuk a felújított lakást – együtt lehetnek a beteg gyerekek a családtagokkal a kezelések alatt

Nagyon szép, barátságos és otthonos lett az a kis lakás, amely a 2016-ban rendezett Jótékonysági Adventi Vásárunk bevételéből újult meg! A civil családszervezetek és magánszemélyek összefogásaként saját készítésű karácsonyi kellékek eladásából összegyűlt másfél millió forintot az Őrzők Alapítvány közvetítésével a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kapta.

(Fotó: kormany.hu)

A sajtótájékoztatóval egybekötött lakás átadásán hangsúlyoztam: Büszke vagyok rá, hogy a tavaly novemberi vásárunk több mint ötven lelkes civil szervezet és sok-sok magánszemély összefogásával valósult meg. Ebből újította fel a lakást az alapítvány, így a hosszú hónapokig tartó kezelések alatt a gyerekek nincsenek elszakítva családjuktól, ebben a lakásban lakhatnak, akár hónapokig. Ez azért nagyon fontos, mert a beteg gyereknek a család a legnagyobb támasza, szinte nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz.

Megragadva a sajtónyilvánosságot, felhívtam a figyelmet arra, hogy idén december 3-án a Millenáris D épületében rendezzük meg a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárát, amelyre már most nagyon sok szervezet jelentkezett.

Az idén a koraszülötteket támogatjuk, hiszen nekik is jár éppen annyi esély a „nagy útra” mint időben érkezett társaiknak!

A legfontosabb a gyermekeink egészsége

Az eseményt megtisztelte Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár úr is, aki úgy fogalmazott: óriási segítséget jelent a beteg gyerekek gyógyulásban egy ilyen lakás. Ugyanakkor elengedhetetlennek nevezte a civil szféra és a kormány összefogását is. Felidézte: 2010-től a kormány sokat tett az egészségügy fejlesztése érdekében, 500 milliárd forintot fordítottak 77 kórház és számos egészségügyi intézmény megújítására. A központi régió ebből nem tudott részesülni, ezért a kormány elindította a 2025-is tartó Egészséges Budapest Programot.

(Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

Ennek keretében 700 milliárd forintból megújul 25 kórház, és létrejön három központi kórház. A magyar emberek egészsége talán a legfontosabb, de még ennél is fontosabb a gyermekeink egészsége – jelentette ki. Mint mondta, a szülők szeretnék, hogy gyermekeik egészségben nőjenek fel, a lehető legjobb oktatást kapják és legyen lehetőségük a sportos életre. Ezt szeretnék elérni a következő időszakban – tette hozzá az államtitkár.

Köszönet egy hálás édesapának

Dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója megköszönte a vásáron ajándékot vásárlók támogatását, amiből megvalósulhatott a fejújítás. Az igazgató köszönetet mondott és az alapítvány nevében “Az év önkéntese” emléklapot átadta Sütő Jánosnak, aki saját munkájával tette lehetővé, hogy a lakás felújítása maradéktalanul megvalósulhasson. Sütő János elmondta: lányát leukémiával kezelték a klinikán.

  (Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)

 

Mára tünetmentes lett, gyakorlatilag meggyógyult, ez a klinika munkája nélkül nem jöhetett volna létre. Mint mondta, ezért érzik át, milyen fontos a lakás felújítása, az alapítvány és a klinika munkájának támogatása.

  (Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)

Mindenkit szeretettel várunk az idén is!

Nagy örömömre szolgálna, ha e nemes ügy mellé állva minél többen megtisztelnék a családi programokkal, neves fellépők előadásával, szórakoztató produkciókkal tele, egész napos vásárunkat a Millenáris D épületében 2017. december 3-án 10-18 óráig. Akinek nincs lehetősége a személyes megjelenésre, de szívesen hozzájárulna a bevétel gyarapodásához, a 10918001-00000084-18080009 számlaszámra befizetett adományával teheti ezt meg. A banki átutalás közlemény rovatába kérjük feltüntetni: „Adventi vásár 2017 – adomány”.

A programokkal, a részletekkel és egyéb információkkal kapcsolatban kérem, látogassanak el honlapunkra: www.jogekonysagivasar.hu és tekintsék meg Facebook eseményünket: https://www.facebook.com/events/1454010664694569/

Találkozzunk a Millenárison december 3-án!

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...