Hírek

Átadtuk a jótékonysági vásár kétmilliós bevételét a koraszülöttek képviselőjének

A mai napon arattuk le mindannak a sok-sok munkának a gyümölcsét, amelyet december 3-án a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárán és azt megelőzően végeztünk mintegy száz, családokkal foglalkozó civil szervezet, valamint cégek és magánszemélyek összefogásával.

Köszönet a vásárlóknak is

A 2.158.400 forintot jelképező táblácskát boldogan nyújtottam át – a jelenlévő szervezetek képviselőivel együtt – Dr. Nádor Csabának, a Melletted a helyem Egyesület elnökének. Ezt az összeget a Millenárison rendezett eseményen megforduló, csaknem négyezer vásárlónak is megköszöntem.

Őket illeti a legnagyobb köszönet, hiszen ahelyett, hogy valamelyik szupermarket forgalmát növelték volna a karácsonyi ajándékvásárlással, inkább a családjukkal együtt eljöttek a rendezvényünkre, ahol a neves fellépők mellett vidám programok szórakoztatták őket, miközben a kézzel készített karácsonyi ajándékok vásárlásával segítettek a legkiszolgáltatottabbakon, a koraszülött kisbabákon.

Évente nyolcezer koraszülött

 Dr. Nádor Csaba, a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) Honvéd Kórház PIC-vezető főorvosa köszönettel vette át a táblát, majd  kiemelte: évente nyolcezer magyar családban születik koraszülött baba, ebből mintegy hatezren koraszülött intenzív osztályon kezdik életüket. Az egyesület azért alakult, hogy támogassa a családbarát koraszülött-ellátást, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés népbetegségnek számít Magyarországon.

 Az ország négy kórházának segítettünk

 A főorvos úr kiemlete azt is, hogy az adományból négy magyarországi kórháznak is segítettünk, hiszen a befolyt összegből négy anyatej-fejőgépet vásárolnak majd. Hangsúlyozta, hogy az anyatej a legnagyobb ajándék, amit egy édesanyja adhat a babájának. Még nagyobb öröm tehát számunkra, hogy ilyen nemes ügy mellé állhattunk.

 Virágzik a civil szektor

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: ez a rendezvény jó példája a civilszféra, a gazdasági élet és a kormányzat hármas összefogásának, amely nagy sikert hozott. Hozzáfűzte: Magyarországon a civilszektor él és virágzik, több mint 60 ezer civilszervezet végzi tevékenységét.

Jövőre is megszervezzük

A sok-sok pozitív visszajelzés, a lelkesen csatlakozó szervezetek és annak tudata, hogy milyen jelentős segítséget nyújthatunk a rászorulóknak, arra sarkall, hogy jövőre is megszervezzem a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát, ahol remélem, az ideinél is többen leszünk!

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...