Hírek

Az ünnepeink védelmében

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja, több felháborodott szülő megkeresés alapján létrehozta az Ünnep-védők csapatát.

A kezdeményezés célja, hogy tiltakozzunk az ellen, hogy a kereskedelem diktálta űzött tempó miatt ünnepeink devalválódjanak. Nem szeretnénk, hogy gyermekeink fejében összemosódjon a halottak napja a Mikulás eljövetelével, a Karácsonnyal és az Újévvel.

 

Nem tartjuk helyénvalónak, hogy október eljöttével már feldíszített karácsonyfákkal találkozhatunk a kirakatokban, az üzletekben pedig „szezonális termékek” megjelöléssel egymás mellett sorakoznak a sírra való mécsesek, a csoki mikulások, a kész (néha lila tehenes) mikuláscsomagok, a szilveszteri duda, konfetti és a feldíszített műfenyőfák.

Erről beszéltem 2017. november 3-án a TV 2 Mokka című reggeli műsorában A felvétel itt látható:

A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak a hozzánk írt levelekkel, a https://www.facebook.com/ficsak/ oldalunkra küldött fotókkal, amelyeket az üzletekben készítettek a témával

(A fenti képet például azzal küldte el egy szülő, hogy “Nyugdíjba ment a Mikulás, aki helyett egyes helyekre a R2-D2 hozza a csomagot december 6-án reggelre. A kép Magyarországon, egy nagy áruházlánc egyik boltjában készült és bár nem az ünnepek időbeni keveredésével van szoros összefüggésben, mégis kapcsolódik az Ünnep-védők törekvéseihez.)

Továbbra is várjuk a hozzászólásokat, véleményeket a Facebook oldalunkra https://www.facebook.com/ficsak/, vagy a [email protected] e-mail címre.

A témáról bővebben a www.ficsak.hu  oldalon olvashatnak az érdeklődők.

kapcsolatban.

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...