Hírek

Az ünnepeink védelmében

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja, több felháborodott szülő megkeresés alapján létrehozta az Ünnep-védők csapatát.

A kezdeményezés célja, hogy tiltakozzunk az ellen, hogy a kereskedelem diktálta űzött tempó miatt ünnepeink devalválódjanak. Nem szeretnénk, hogy gyermekeink fejében összemosódjon a halottak napja a Mikulás eljövetelével, a Karácsonnyal és az Újévvel.

 

Nem tartjuk helyénvalónak, hogy október eljöttével már feldíszített karácsonyfákkal találkozhatunk a kirakatokban, az üzletekben pedig „szezonális termékek” megjelöléssel egymás mellett sorakoznak a sírra való mécsesek, a csoki mikulások, a kész (néha lila tehenes) mikuláscsomagok, a szilveszteri duda, konfetti és a feldíszített műfenyőfák.

Erről beszéltem 2017. november 3-án a TV 2 Mokka című reggeli műsorában A felvétel itt látható:

A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak a hozzánk írt levelekkel, a https://www.facebook.com/ficsak/ oldalunkra küldött fotókkal, amelyeket az üzletekben készítettek a témával

(A fenti képet például azzal küldte el egy szülő, hogy “Nyugdíjba ment a Mikulás, aki helyett egyes helyekre a R2-D2 hozza a csomagot december 6-án reggelre. A kép Magyarországon, egy nagy áruházlánc egyik boltjában készült és bár nem az ünnepek időbeni keveredésével van szoros összefüggésben, mégis kapcsolódik az Ünnep-védők törekvéseihez.)

Továbbra is várjuk a hozzászólásokat, véleményeket a Facebook oldalunkra https://www.facebook.com/ficsak/, vagy a [email protected] e-mail címre.

A témáról bővebben a www.ficsak.hu  oldalon olvashatnak az érdeklődők.

kapcsolatban.

Hírek

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...

A FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a...