Hírek

Bemutatkozott az "Egészséges Újbuda" című kiadvány

Újbuda Önkormányzata a Fiatal Családosok Klubjával közösen egy egészséges életmódot bemutató kiadvánnyal lepte meg az összes kerületi családot szeptember 12-én a Lágymányosi Óvodában, és nagy erőkkel készülnek a szeptember 24-én megrendezésére kerülő III. Újbudai EgészségPart elnevezésű egész napos eseményre.

Nem egyszerű küzdeni a tévéreklámokkal vagy az internettel, amikor gyermekeink egészségre neveléséről van szó. A hétköznapokban is használható ötletekre és a gyermekek illetve fiatalok számára is elfogadható tippekre van szükségünk ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás, a lelki egyensúly vagy a testmozgás örömet okozó és elérhető életmódot jelentsen számukra, ne csak egy újabb feladatot.

Óriási felelősségünk van abban, hogy a jövő generációja milyen egészséget befolyásoló szokásokat alakít ki, hiszen azok egész életük minőségét befolyásolhatják. A FICSAK az egészséges életmódot hirdető kiadvánnyal és az EgészségPart rendezvénnyel is ahhoz szeretne támogatást adni, hogy a családok megismerkedhessenek az egészséges életmód nyújtotta előnyökkel, és boldogan válasszák a helyes utat.

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, FICSAK alapítója köszöntötte a nem mindennapi sajtótájékoztatón a vendégeket, Dr. Simicskó István honvédelmi minisztert,Újbuda országgyűlési képviselőjét, Dr. Hoffmann TamásÚjbuda polgármesterét és Vrábel Krisztina gasztrobloggert, a kiadvány egyik szerzőjét.

Király Nóra kiemelte, hogy rendkívül fontos a lelki és testi egészség, a sport mellett pedig a megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a mai világban.

Dr. Simicskó István elmondta, hogy a gyermekek mellett a felnőttek aktivitása is módosult, hiszen míg 2009-ben mindössze 5 százalékuk sportolt rendszeresen, mostanra ez az arány megközelíti a 20 százalékot. Hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódra való nevelésben a családoknak is nagy felelősségük van, hiszen ezzel a szemlélettel a legjobb gyermekkorban megismerkedni.

A rendezvény végén minden gyermek kapott a kiadványból, akik nagy örömmel forgatták a színes kiskönyvet. Izgatottan várták, hogy szüleiknek hazavihessék, akik felolvassák nekik a kiadvány részleteit, amely színezőt és kis feladványokat is tartalmaz.

 

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...