Hírek

Családszervezetek adventi összefogása

November 26-án a Várkert Bazár ad otthont a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának. A FICSAK kezdeményezésére a legnagyobb, hazai családokat segítő civil szervezetek fogtak össze azért, hogy támogassák a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és rákos betegeinek gyógyulását.

Király Nóra, a vásár ötletgazdája a Várkert Bazár előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy már több mint 50 civilszervezet, cég, közéleti személyiség csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. Kiemelte, a felhívásban az áll, hogy kizárólag kézzel készült termékeket árusítanak a vásárban.

Király Nóra szerint ennek közösségépítő szerepe is van, hiszen a résztvevő szervezetek, cégek hetek óta lázasan készülnek olyan termékekkel, melyben a „szívük, lelkük benne van”. A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítója arról is beszélt, hogy szombaton igazi családi programokkal is készülnek, több szórakoztató műsor és színpadi produkció lesz.

Király Nóra közölte, a befolyt összeg nemes célokat támogat; a bevételt az Őrzők Alapítványnak adják, akik a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és rákos betegeinek gyógyulásáért dolgoznak. A befolyt pénzből a tervek szerint egy családi apartmant szeretnének felújítani, ahol a műtétre váró vagy kezelés alatt álló gyermekek együtt lehetnek a szüleikkel. A család egysége, az édesanya, édesapa közelsége nagyban hozzájárulhat a beteg gyermekek gyógyulásához – fogalmazott Király Nóra.

Soltész Miklós nagyszerű kezdeményezésnek tartja a jótékonysági vásárt, mert sok kisgyermeken, illetve a szüleiken segít az a pénz, amit összegyűjtenek.

Természetesnek nevezte, hogy a kormány anyagi, vagy erkölcsi támogatást nyújt az ilyen kezdeményezéseknek. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár gratulált a szervezőknek, és köszönetet mondott mindazoknak, akik ezt a segítő munkát végzik.

Nyitrai Zsolt örömét fejezte ki, hogy több civilszervezet is összefogott, és segítséget nyújt a rászorulóknak. A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott közölte, a kormány partnerként tekint az építő jellegű tevékenységet végző civilszervezetekre, és támogatja a működésüket.

Ugron Zsolna, a Várkert Bazár háziasszonya hangsúlyozta, a szombati – 9 és 13 óra között zajló – rendezvény nemcsak a vásárlásról, hanem az együttlétről is szól, és nagyon sok színvonalas program várja a látogatókat.

 A jótékonysági vásár fővédnöke Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége. A jótékony segítségnyújtás mellett a vásár remek lehetőséget kínál arra is, hogy a látogatók megismerhessék a civilek tevékenységét, hisz a standoknál mindenki maga fogja árulni saját készítésű karácsonyi portékáját.

 A vásár szervezőinek kiemelt célja továbbá felhívni a figyelmet az adventi készülődés valódi jelentőségére, többek között arra, hogy sokkal értékesebb lehet egy szívvel-lélekkel készült egyedi ajándék a boltban kapható méregdrága, sokszor feleslegessé váló termékeknél.

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...