Hírek

Fergeteges hangulatban telt az Újbudai Vízimajális

Vidámság, vetélkedők, nyeremények és napsütés jellemezte az Összefogás XI. Sportegyesület alapítója, Király Nóra által szervezett a Újbudai Vízimajálist, amely a „Nem vagyunk mi kispályások” című pályázat záró eseménye volt. A pályázók a hazai rendezésű 17. FINA Világbajnokság apropóján fotó- és videó pályázatukkal buzdították nemzetünk úszóit, vízilabdázóit, műugróit, szinkronúszóit és nyíltvízi úszóit.

A nagyszabású rendezvény a csapatok bevonulásával kezdődött, majd Király Nóra megnyitotta az eseményt.

– Nagy boldogság számomra, hogy újra itt lehetünk. Több hónapos munka előzte meg ezt az eseményt. Másfél évvel ezelőtt álmodtuk meg a „Nem vagyunk mi kispályások” szurkolói brandet azért, hogy a jövő nemzedékét és rajtuk keresztül a szülőket is az egészséges életmódra neveljük, megszerettessük velük a sportot, és rávegyük a mindennapos testmozgásra. A sport nemcsak a külalak miatt fontos, hanem kitartásra, becsületre, tisztességre és küzdelemre nevel – mondta Nóra, aki ezután köszöntötte a rendezvény díszvendégét, Simicskó István, honvédelmi minisztert, Újbuda országgyűlési képviselőjét, aki kiemelte, hogy az Újbudai Vízimajális nemcsak egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, nemes versengés és vetélkedés.

– A sport egy egyetemes nyelv, amelyet mindenki mindenhol ért, és beszél, ráadásul mi magyarok ezt a nyelvet felsőfokon, anyanyelvi szinten beszéljük, hiszen hihetetlenül tehetséges sportolóink voltak, vannak, és lesznek – mondta a miniszter, aki hozzáfűzte, hogy a Vizes Világbajnokság, amelynek Magyarország adhat otthont, már önmagában egy óriási próbatétel és bizonyítási lehetőség számunkra.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes elmondta, hogy 54 nap van hátra a Vizes Világbajnokságig, amelyen nemcsak a sportolóink és a külföldről érkező sportolók izgulnak, hanem mindannyian aktívan kivehetjük a részünket abból a szempontból, hogy szurkolunk a saját hazánknak. A magyar sportolók pedig meg tudják mutatni „emberfeletti teljesítményüket”.

– A főváros is mindent igyekszik megtenni ahhoz, hogy megteremtse azokat a feltételeket, amelyek egy sportos városhoz nélkülözhetetlenek. Folyamatosan azon vagyunk, hogy a sport-kedvelők között Budapest is tudjon nagyon jó minőségben szolgáltatni – tette hozzá.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke hangsúlyozta a sport elengedhetetlen része az életnek, és rendkívül fontos, hogy minél korábban szerettessük meg a gyermekkel a sportot.

Cseh László és Verrasztó Dávid megköszönte a gyerekeknek, hogy szurkolnak nekik, majd nagy ujjongás közepette fotózkodtak, és dedikáltak a fiatalokkal.

A megnyitóbeszédek után közös bemelegítéssel elindult a színes program, majd a szurkolói produkciók bemutatása következett. A gyerekek elképesztő hangulatot varázsoltak, lépten-nyomon csillogó szemek, tapsvihar, örömujjongás és füttyszó hangzott. Sok meglepetés, zenei műsor, vicces játékok, vetélkedők, ugrálóvár, kézműves sátor, szuper vetélkedők, gyermekprogramok és sportos ajándékok várták a kicsiket, nagyokat, akik kipróbálhattak különböző sportokat, és találkozhattak a magyar vizes sportok régi és új kedvenceivel is.

A műsort a kétgyermekes rádiós édesanya, Peller Mariann vezette, aki rendkívül kellemes hangon szólt az ifjú közönségéhez. Az eseményen több ismert sztár is fellépett, többek között Lola és Tolvai Reni.

A Neckermann Utazási Iroda jóvoltából a gyerekeket felkészítő pedagógusok között gazdára talált egy két felnőtt és egy gyermek rézvételére jogosító, hétéjszakás görögországi nyaralás.

A gyerekek nagyon jól szórakoztak és nagy örömömre sikerült a tervünk, miszerint egy feledhetetlen, boldog élményt szereztünk számukra, miközben eljuttattuk az üzenetünket a vizes sportok képviselőinek is, amely összefoglalva ennyi volt: – Hajrá Magyarország! – tette hozzá végezetül az esemény főszervezője, Király Nóra.

Hírek

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...