Hírek

Forradalmi futóverseny Gazdagréten

Az idén sem múlhatott el ősz Gazdagréten futóverseny nélkül. Ezt a hagyományt sok évvel ezelőtt teremtette a lakókörzet önkormányzati képviselője, Király Nóra.

Az erről készült riport, rövid összefoglaló itt található:

Sportos családi program

-Az első futóversennyel is az egészséges életmód fontosságára szerettem volna felhívni a figyelmet. Úgy gondoltam, nagyon hasznos lenne egy olyan közösségépítő sportesemény életre hívása, amelynek során az egész család lejön a lakásokból a Gazdagrét közepén kialakított futópályára, és  akár indul a versenyen, akár csak szurkol szeretteinek, ismerőseinek, vidám, sportos vasárnapi programot kínálunk számukra.

Az első alkalom óta már ötgyermekes édesanya, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója és Újbuda egészségügyért is felelős alpolgármestere lettem, így méginkább szívügyem az egészséges életmódra való buzdítás, hiszen tudjuk, hogy az egészséget könnyebb megtartani, mint a betegséget gyógyítani.

Ma, a gyerekeket kísérő felnőttek közül sokan a pálya mellett lévő kültéri fitnesz eszközökön mozgatták át magukat és végre alkalom adódott egy kicsivel hosszabb beszélgetésre is, mint a hétköznapok sietős reggelein az iskola előtt. – mondta a verseny szervezője.

Tekintettel a közelgő ünnepre, az ’56-os eseményekre emlékezve zajlott a mai, Forradalmi Futóverseny.

A gyerekek és a versenyzők karjára nemzeti színű karszalagok kerültek, majd eldördült a startpisztoly.

A kicsiknél szoros volt a verseny, kemény a küzdelem, a felnőttek inkább „örömfutásként” élték meg a csaknem 700 méteres távot, amelynek végén azonban egyformán nagy volt a büszkeség.

A versenyzők – az egészség jegyében – friss almát, körtét, müzli szeletet és vizet kaptak, amelyeket a gazdagréti élelmiszerboltok ajánlottak fel.

Ezen kívül sok-sok érmet és ajándékot osztottak ki a helyezetteknek, hogy a kis versenyzőknek még szebb emlékük maradjon a sportról, a megmérettetésekről.

A futás kezdetére és az eredményhirdetésre várakozva több helyen hallani lehetett, hogy a 61 évvel ezelőtti eseményekről beszélgetnek a szülők, néha gyermekeik nyelvére lefordítva a történelmet.

Távkapcsoló helyett futócipő

– A szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy elmondják a gyermekeiknek, elődeink milyen hatalmas hőstetteket hajtottak végre, aminek nagy részben köszönhető, hogy Magyarország ma egy szabad ország – mondta el a rendezvény szervezője, majd hozzátette: – Bár örülnék, ha itt kapna kedvet a futáshoz a jövő olimpikonja, de már akkor is cél ért a kezdeményezés, ha a jelenlévők később inkább a futócipőt választják a távkapcsoló helyett. – mondta végezetül Király Nóra.

Az esemény összefoglalója itt látható:

https://www.hirado.hu/2017/10/22/a-forradalom-emlekere-futottak/

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...