2017. május 3-án rendkívüli eseményen köszöntette három közismert édesanya az anyukákat.

Király Nóra, Rónaszékiné Keresztes Monika és Peller Mariann egyöntetűen meséltek boldogságukról a HellóAnyu kávézóban.

Király Nóra köszöntette a vendégeket, és elárult néhány részletet a videóról:

– Ezen az eseményen szeretnénk bemutatni az anyák napi kisfilmünket, ezúttal formabontó alkotással igyekeztünk előrukkolni. A videóban két nő napját láthatjuk párhuzamosan: az egyiknek már vannak gyermekei, a másik egyelőre csak játszik a gyermekvállalás gondolatával. Egyikük élete sem jobb, vagy rosszabb, egyszerűen csak más. A filmmel azt szeretnénk kifejezni, hogy egy szép és jól működő párkapcsolat hogyan lesz még szebb azáltal, ha gyerek érkezik a családba.

Rónaszékiné Keresztes Monika szerint a gyermek utáni vágy az emberek többségének szívében jelen van, a magyar lélekben különösen.

– Ezért jó, hogy egyre bővülő választási lehetőségekkel segíti a jelenlegi kormány a családokat, hiszen a gyermekvállalás és a munka összehangolásának egész tárházát kínálja számukra. Hátszelet kap az otthonteremtés, az adókedvezményeket is egyre többen vehetik igénybe, és még sokáig sorolhatnám. Így adódik össze egy olyan közeg, ahol jó értelemben véve igenis divattá válhat a családalapítás, akár a több gyermek vállalása is. Így készült el a pozitív, üde videó, ezért működik egy ilyen civilszervezet mint a FICSAK, és világgá kürtölheti ennek jó üzenetét.

Peller Mariann is saját tapasztalatából kiindulva mesélte el, ugyan az elején nem könnyű a gyermekvállalás, de ennél nagyobb öröm és fejlődés nincs az életben.

– Számomra nem volt kérdés a családalapítás, hiszen egy olyan családból jövök, ahol óriási az összetartás. Azt tudom, hogy ha az embernek van egy testvére, akkor az egy nagy fegyvertényező az ember kezében, hiszen az élete végéig támaszkodhat rá jó esetben. Mindig fontos volt a család, és úgy vélem, ha otthon minden rendben van, akkor tudunk a munkára koncentrálni. Azt veszem észre, hogy egyre fiatalabbak vállalnak gyerekeket, mivel mindent el lehet intézni család mellett, nyilván nem könnyű az elején. Nekem is volt mélypontom, főként az első fiamnál. Valóban nagy feladat önmagunkat és az önszükségünket feloldani az anyaságban, de ugyanakkor óriási fejlődés is egyben.

A FICSAK Anyák napi videója:

 

Bátor, mert úgy vágtunk bele a forgatásba, hogy tudtuk, nem könnyű a mai világban párt találni a családalapításhoz.

Vagány, mert igyekszik ízelítőt adni az anyaság XXI. századi jellemzőiből is (lsd. távmunka, újfajta családi munkamegosztás, sportolás a gyerekekkel), miközben

Elkötelezett a hagyományos családi értékek iránt.

A videó az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

„Akik egyetértenek a családról, az anyaságról, apaságról alkotott elképzeléseinkkel, csatlakozzanak hozzánk és jelentkezzenek a Fiatal Családosok Klubjához” – mondta Király Nóra az egyesület alapítója

 

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!