Néhány hét múlva kezdődnek a 23. Téli olimpia játékok. Az olimpiai kvalifikáció megszerzéséért sportolóink még néhány hétig, január 21-ig versenghetnek.

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként és sportkedvelő édesanyaként a FICSAK csapatával közösen is biztatunk mindenkit, hogy szurkoljon velünk együtt a magyar csapat sikeréért!

Ez jó alkalom arra, hogy magyar fiatalokért, magyar sportolókért újból együtt dobbanjon a szívünk!

Sajnos azonban, van, ami miatt örömünk nem lehet felhőtlen. Letörték lelkesedésünket egyes sportszövetségeken belüli ellentétes érdekek, a csatározások, a jogszerűség álcája mögé bújtatott bürokratikus és felelőtlen döntések.

Nem sokan tudják, hogy milyen eredményeket érnek el versenyzőink a téli sportokban, hisz sokkal szűkebb közönség követi világ- és hazai megmérettetéseiket, mint a “nyári sportokét”. Kevesen tudják, hogy ma Magyarországon létezik még sí sport.

Vannak lelkes klubok, akik száz számra tanítják az alapokra az apró gyerekeket. Sok  gyermek belekóstol a versenyzésbe is, de a legtöbben maradnak a hobbysízésnél. Ma több, mint félmillió ember síel évente legalább pár napot belföldön vagy valamely szomszédos ország hegyei között.

Akik mégis a versenyzést választják, azok, mint minden sportnál rengeteg energiát, időt és pénzt fektetnek abba, hogy ők legyenek a legjobbak. A sísportban nagyon nehéz felvenni a versenyt más országokkal, ahol jobbak az adottságok, ahol van hó, ahol vannak hegyek. Magyarországon a szép számú gyermekversenyzőből nem is marad túl sok, aki ezt 14-16 éves kora után mégis vállalja.

Szőllős Benjamin és Barnabás, két ifjú tehetség. Fiatal koruk ellenére – olyan eredményeket értek el az alpesi síben, amit előttük még egy magyar versenyző sem. Tizennyolcszoros magyar bajnokok és több nemzetközi versenyen álltak már dobogón. Ők vezették az alpesi sí kvalifikációs listát, azonban egy ellentmondásos sportszövetségi döntés miatt nem vehetnek részt, nem indulhatnak magyar színekben a Téli Olimpián, se más versenyen.

A magyar Sí Szövetség kilenc hónapra eltiltotta a testvérpárt a versenyzéstől. Ezzel a döntéssel semmibe vették azt a rengeteg energiát, munkát, időt, amit a fiúk izzadtsággal, könnyekkel, küzdelmekkel a versenyzésbe, a sportjukba fektettek. Ezzel nemcsak a jövőjüket tette kockára a szövetség, de széttörte az álmaikat is, hisz így az olimpián saját hazájukat, Magyarországot nem képviselhetik, hanem Izrael színeiben folytatják sportpályafutásukat.

A 14 éves húguk – aki szintén rendkívül sikeres, hétszeres magyar bajnok, és többször nyert nemzetközi versenyeket is – szintén bátyjaival együtt folytatja a felkészülést.

Ezek az ésszerűséget nélkülöző döntések ezernyi kérdést – lavinaként – indítottak el bennünk, a síelésért rajongó családokban! Eltékozolhatjuk-e tehetségeinket? Eldobhatjuk-e, eltaszíthatjuk-e azokat, akik sportolóként tenni akarnak és tenni tudnak a magyar sportért? Mások karjaiba lökhetjük-e azokat, akik tehetségükkel érdemeket, újabb eredményeket hozhatnának a sísportnak és Magyarországnak.

Útjába állhat-e a bürokrácia azoknak, akik tehetséggel áldattak meg? Családokat tehetnek-e tönkre megalapozatlan ítéletekkel?  Gyermekek álmait téphetik-e szét mondvacsinált okokkal és indokokkal?

Bürokraták és hatalmaskodók, akik nem a gyermeket, az álmokat, a lehetőségeket látják, hanem valami más érdeket, valami más meghatározhatatlan szempontot követnek, akik nem az igazságot keresik, csak a papír alapú, bizonyítható jogszerűséget győzedelmeskedhetnek-e? A válaszokat nem mi tudjuk megadni.

Nem agitálni szeretnénk. Nem igazságot osztani. Egyszerűen azoknak a gyerekeknek akarunk további erőt, kitartást és hitet adni, akiktől egy tollvonással megvonták a lehetőséget, hogy magyar színekben indulhassanak.

Támogatásunkról akarjuk biztosítani őket. Őket, akiket megfosztottak attól, hogy magyarként, magyar sportolóként a hazájukért versenyezhessenek.

Akiknek összetörték az álmát.

Akiknek elvágták a köldökzsinórt jelentő köteléket.

Nem ítélkezhetünk. Kiállni értük, szurkolni nekik, biztatni őket, azonban kötelességünknek érezzük.

Egy eszményben, a legjobbak győzelmében hiszünk.

Hiszünk Bennetek!

Hajrá Benji, Barni és Noa! Hajrá Magyarok! Hajrá Magyarország!

Mi, Fiatal Családosok azt kívánjuk, hogy a Szőllős családhoz hasonló családok minden elismerést, támogatást megkapjanak ahhoz,  hogy a legjobbak, a legtehetségesebbek, a legjobb fiatal sportolók Magyarország büszkeségei lehessenek!

Kérünk minden sísportot támogatót és sport-barátot, hogy 2018. január 13-án, szombat délután 13.00. órakor az Opel-Difer Kupa eredményhirdetésén – Kreischbergen, a Mayer síiskola előtt – csatlakozzon hozzánk! Ott, a helyszínen is szeretnénk kifejezni támogatásunkat, szolidaritásunkat a Szőllős gyerekek felé.

A fiúk nevével és e három hashteggel – #hiányoztok, #várunkvissza, #veletekvagyunk – ellátott matricákkal készülünk, amit mindenki számára (aki jelzi felénk igényét) rendelkezésre bocsátunk, személyesen ott a helyszínen, vagy postai úton.

A Facebookon is indítunk egy felhívást, e három hashteggel, a megosztásokat előre is köszönjük!

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!