Különleges eseményt szervezett július 31-én a Fiatal Családosok Klubja Újbuda egyik forgalmas játszóterén. Az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából egy igazi összefogásnak köszönhetően, Magyarországon először, a Fiatal Családosok Klubja a Monello baby&more támogatásával, finanszírozásával egy speciális padot helyezett el, amely a szoptatást és a babagondozást teszi kényelmesebbé az édesanyák és kisbabáik számára.

A FICSAK kiemelten fontosnak tartja a családok támogatását és azt, hogy az édesanyák és a babák otthonukon kívül is kényelmesen és komfortosan érezzék magukat. Ezzel az egyedülálló újdonsággal az anyatejes táplálás fontosságát is szeretnék hangsúlyozni, hiszen meggyőződésük, hogy ez a legtöbb, amit egy édesanya „útravalóul” adhat a babájának.

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a FICSAK alapítója beszédében elmondta, hogy szeretnék, ha szerte az országban minél többen követnék a jó példát, s ilyen és ehhez hasonló intézkedésekkel segítenék a fiatal családok, az édesanyák és a gyerekek kellemes közérzetét elősegítve ezzel, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon.

Dunai Mónika országgyűlési képviselőt, Női Méltóságért albizottság elnöke örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon egyre több édesanya vállalja a diszkrét szoptatást. Nagyon fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan intim hely vagy sarok a játszótéren, közintézményben, ahova elvonulhat megetetni a kisbabáját. Elmondása szerint az ehhez hasonló helyi, civil kezdeményezések mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország családbarát ország legyen. Reményét fejezte ki, hogy minél többen a kezdeményezés mellé állnak.

Bábiné Szottfried Gabriella, Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke is örömmel vette a meghívást az átadóra.

– Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kolléganőkkel arra, hogy Magyarországon a szoptatott gyermekek száma növekedjen. Ennek egyik nagyon fontos mérföldköve és lépcsőfoka például egy ilyen helyi kezdeményezés, ez a szoptatós pad. Nagyban segíti azt a folyamatot, amikor egy édesanya szoptatja kisbabáját, és főleg nyáron már vágyik a levegőre, viszont az tartja vissza, hogy nem tudja hol megszoptatni a gyermeket. Az anyatej a legideálisabb életkezdet, a szoptatás a legegyszerűbb, leghigiénikusabb módja a gyermek táplálásának.

Voit Eszter, a Monello baby&more tulajdonos, ügyvezetője arról beszélt, hogy fontosnak tartják, hogy praktikus baba-mama holmikat készítsenek, amivel megkönnyíthetik a családok életét.

– Hiánypótlóak a termékeink, mint ahogy ez a pad is, és szeretnénk, hogy minél többen használják.

Baby Gabi, énekesnő két ikergyermek édesanyja arra bíztatja a kismamákat, hogy aki csak teheti, minél tovább szoptasson.

– Amikor megyünk játszótérre, mindig megkérdezem magamtól, mi lesz, ha tisztába kell tenni a kicsiket. Olyankor ugye haza kell menni pelenkázni. Viszont fantasztikus dolog, hogy elkészült egy ilyen pad, amelynek pelenkázó része is van, nagyon sok anyuka életét megkönnyíti. Az pedig, hogy a nagyobb gyerek játszik, és a picit meg tudja az anyuka szoptatni, a legcsodálatosabb dolog a világon. 

 

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!