Hírek

Mama-baba padot avattunk az anyatejes táplálás világnapján

Különleges eseményt szervezett július 31-én a Fiatal Családosok Klubja Újbuda egyik forgalmas játszóterén. Az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából egy igazi összefogásnak köszönhetően, Magyarországon először, a Fiatal Családosok Klubja a Monello baby&more támogatásával, finanszírozásával egy speciális padot helyezett el, amely a szoptatást és a babagondozást teszi kényelmesebbé az édesanyák és kisbabáik számára.

A FICSAK kiemelten fontosnak tartja a családok támogatását és azt, hogy az édesanyák és a babák otthonukon kívül is kényelmesen és komfortosan érezzék magukat. Ezzel az egyedülálló újdonsággal az anyatejes táplálás fontosságát is szeretnék hangsúlyozni, hiszen meggyőződésük, hogy ez a legtöbb, amit egy édesanya „útravalóul” adhat a babájának.

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a FICSAK alapítója beszédében elmondta, hogy szeretnék, ha szerte az országban minél többen követnék a jó példát, s ilyen és ehhez hasonló intézkedésekkel segítenék a fiatal családok, az édesanyák és a gyerekek kellemes közérzetét elősegítve ezzel, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon.

Dunai Mónika országgyűlési képviselőt, Női Méltóságért albizottság elnöke örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon egyre több édesanya vállalja a diszkrét szoptatást. Nagyon fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan intim hely vagy sarok a játszótéren, közintézményben, ahova elvonulhat megetetni a kisbabáját. Elmondása szerint az ehhez hasonló helyi, civil kezdeményezések mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország családbarát ország legyen. Reményét fejezte ki, hogy minél többen a kezdeményezés mellé állnak.

Bábiné Szottfried Gabriella, Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke is örömmel vette a meghívást az átadóra.

– Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kolléganőkkel arra, hogy Magyarországon a szoptatott gyermekek száma növekedjen. Ennek egyik nagyon fontos mérföldköve és lépcsőfoka például egy ilyen helyi kezdeményezés, ez a szoptatós pad. Nagyban segíti azt a folyamatot, amikor egy édesanya szoptatja kisbabáját, és főleg nyáron már vágyik a levegőre, viszont az tartja vissza, hogy nem tudja hol megszoptatni a gyermeket. Az anyatej a legideálisabb életkezdet, a szoptatás a legegyszerűbb, leghigiénikusabb módja a gyermek táplálásának.

Voit Eszter, a Monello baby&more tulajdonos, ügyvezetője arról beszélt, hogy fontosnak tartják, hogy praktikus baba-mama holmikat készítsenek, amivel megkönnyíthetik a családok életét.

– Hiánypótlóak a termékeink, mint ahogy ez a pad is, és szeretnénk, hogy minél többen használják.

Baby Gabi, énekesnő két ikergyermek édesanyja arra bíztatja a kismamákat, hogy aki csak teheti, minél tovább szoptasson.

– Amikor megyünk játszótérre, mindig megkérdezem magamtól, mi lesz, ha tisztába kell tenni a kicsiket. Olyankor ugye haza kell menni pelenkázni. Viszont fantasztikus dolog, hogy elkészült egy ilyen pad, amelynek pelenkázó része is van, nagyon sok anyuka életét megkönnyíti. Az pedig, hogy a nagyobb gyerek játszik, és a picit meg tudja az anyuka szoptatni, a legcsodálatosabb dolog a világon. 

 

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...