Hírek

Országos hírverés a szurkolói pályázatnak

A Király Nóra által alapított Összefogás XI. Sportegyesület, a nyári vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft-vel és más szervezetekkel együttműködve "Nem vagyunk mi kispályások II" címmel szurkolói pályázatot hirdetett a 3-18 éves korosztály számára.

A cél a sport megszerettetése

 

Az esemény sajtótájékoztatójára 2017. március 30-án került sor, ahol Király Nóra elmondta:

A pályázaton óvodás és iskolás gyermekek legfeljebb tízfős csapatai, maximum két és fél perces kisfilmben és/vagy rajzokban, versekkel, táncos koreográfiával mutathatják be, hogyan szurkolnának a magyaroknak a vizes világbajnokságon.

Tájékoztatott arról is, hogy a szurkolói pályázatot első alkalommal tavaly, a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplésével kapcsolatban hirdették meg, s hatalmas sikert aratott, hiszen az ország minden pontjáról érkeztek a kisfilmek, dalok, megható, vicces és érdekes alkotások.

Az idei pályázat célja, hogy a július 14. és 30. között, Budapesten és Balatonfüreden megrendezésre kerülő 17. FINA világbajnokság híre az ország minden pontjára jusson el.

Minél többen, minél hangosabban szurkoljanak majd hazánk versenyzőinek és a szurkolói pályázatok elkészítésekor, a vizes sportok megismerésekor minél többen kapjanak kedvet valamelyik sportághoz.

„Meggyőződésem, hogy minél korábban szerettetjük meg a sportot a gyerekekkel, annál nagyobb eséllyel épül be majd az életükbe a rendszeres testmozgás, ami az egészséges élet elengedhetetlen része – tette hozzá Király Nóra.

A pályázat széles körben támogatásra talált

A pályázat támogatói között szerepel az Emmi sportért felelős államtitkársága, a Magyar Vízilabda Szövetség, Budapest Főváros és a megyei sportreferensek, a Formatex Kft., az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, és további civil szervezetek.

 

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője kiemelte: ahogyan ez a pályázat, úgy egy kicsit a vb is arról szól, hogy minél több fiatalt vonjanak be a sportos életbe. Hozzátette: rengeteg magyar éremre és szurkolóra, remek hangulatra számítanak a 106 nap múlva kezdődő viadalon, amelyen már 1500 forintért is lehet jegyet kapni egy-egy döntőre.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke megköszönte Király Nórának, hogy ismételten részt vehetnek ebben a nemes kezdeményezésben. Hozzátette, ahogyan tavaly is, idén is a szervezők mindenben számíthatnak az Ovi-Sport Alapítványra. Teljes mértékben osztja Király Nóra véleményét, amely szerint a gyerekek korai sporthoz szoktatása és annak megszerettetése kiemelkedően fontos feladat.

Sport, szórakozás és tengerparti nyaralás a nyeremény

Az Összefogás XI. Sportegyesület alapítója, Király Nóra elmondta még, hogy a 25 legjobb pályaművet beküldő csapat a számos ajándék mellett a helyszínen szoríthat majd kedvenceikért, valamint meghívást kapnak a május 21-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezett Újbudai Vízimajálisra, ahol a különböző sportvetélkedőkön mérhetik össze tudásukat, kipróbálhatnak különböző sportokat, és találkozhatnak magyar vizes sportok régi és új kedvenceivel is.

A szervezők április 20-ig várják a pályázatokat a [email protected] e-mail címre. A pályázatokat az úszókból és vízilabdázókból, népszerű közéleti szereplőkből álló zsűri kategóriánként értékeli.

A felnőttek jutalma

A pedagógusok és a segítő felnőttek fáradozásának jutalmaként a vízimajálison részt vevő csapatok pedagógusai között talál gazdára egy kétszemélyes, egyhetes tengerparti nyaralás is!

További információk itt találhatók:

http://www.kiralynora.hu/hirek/510

http://hirtv.hu/videok/177922

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...