Hírek

Szurkoljunk együtt a magyar sportolóknak!

Szurkoljunk együtt a magyar sportolóknak! A budapesti Vizes VB helyszínéül szolgáló Duna Aréna akadálymentes, a kerekesszéket használók pedig online is megvásárolhatják jegyüket a jövő pénteken kezdődő sporteseményre - közölte Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapítója is elárulta, miért csatlakozott az egyesület a VB-hez.

Megismerik őket és szurkolnak nekik

Az egy hét múlva kezdődő Vizes VB-n rajthoz álló sportolóink sikeres felkészüléséhez a Fiatal Családosok Klubja is hozzájárult azzal, hogy fél évvel ezelőtt egy országos szurkolói pályázatot hirdetett az iskolások és óvodások körében. A FICSAK alapítója, Király Nóra elmondta, fontosnak tartja, hogy minél több gyermek is részesülhessen ebben a nagy élményben, és megismerhessék a sportvilág nagyjait.

– Pályázatunkra közel száz iskolás, óvodás jelentkezett, hogy kreatív, kedves kisfilmekkel, versekkel, rajzokkal, táncokkal buzdítsák nemzetünk úszóit, vízilabdázóit, műugróit, szinkronúszóit és nyíltvízi úszóit. Vidámság, vetélkedők, nyeremények jellemezték a FICSAK által szervezett, május 21-én hatalmas sikerrel lezajlott Újbudai Vízimajálist, amely a „Nem vagyunk mi kispályások” című pályázat záró eseménye volt, és több ezer családot, iskolás, óvodás kisgyermeket mozgatott meg. Civil szervezetként másfél évvel ezelőtt álmodtuk meg a „Nem vagyunk mi kispályások” szurkolói brandet azért, hogy a jövő nemzedékét és rajtuk keresztül a szülőket is az egészséges életmódra buzdítsuk, megszerettessük velük a sportot, és rávegyük a mindennapos testmozgásra. A sport nemcsak a külalak miatt fontos, hanem kitartásra, tisztességre, küzdelemre tanít. Szurkolói pályázatunk sikeressége is bizonyítja, hogy a gyerekek és a fiatalok a legjobb szurkolótábor.

A Fiatal Családosok Klubja az elmúlt hónapokban azon fáradozott, hogy szerény eszközeivel segítse, és buzdítsa azokat a sportolókat, akik magyar színekben állnak járthoz a következő hetekben.

– Összefogva az Európa Szívében Alapítvánnyal szeretnénk elérni, hogy, minél több gyermek részesülhessen a hatalmas élményben és testközelből láthassa a sportvilág legnagyobb sztárjait. Most ismét a fiatalságon a világ – de legalábbis Magyarország – szeme. Mutassuk meg együtt, hogy a magyar sportolóknak van a legjobb és leghangosabb szurkolótábora! – mondta Nóra a sajtótájékoztatón.

A fogyatékkal élők sem lesznek hátrányban

Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos ismertette: a Duna Arénában biztonságos parkoló, tágas, akadálymentes terek és mosdók, a látássérülteknek is könnyen használható lift várja a fogyatékkal élő szurkolókat és kísérőiket.

A miniszteri biztos kitért arra: egy sportlétesítménynek, amelyben paraversenyeket is rendeznek majd, magasabb elvárásoknak kell megfelelnie, ezért a Duna Arénát még a tervezés fázisában átvizsgálta a mozgáskorlátozottak budapesti szervezetének szakmai háttérintézménye, az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont. Hozzátette: a kivitelezés folyamán folyamatos volt a monitorozás és néhány hete a helyszíni bejárás is megtörtént.

Nyitrai Zsolt elmondta azt is: a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) javaslatára a kerekes székekkel közlekedők nemcsak a hivatalos jegyértékesítő helyeken vásárolhatnak jegyet, hanem online is. Az érintettek a [email protected] e-mail-címen regisztrálhatnak, és a jegyüket is elektronikusan kapják meg.

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...