Hírek

Testünk, a csoda – interaktív kiállítás Gazdagréten

A Gazdagréti Közösségi Házba érkezett a Játékos Tudomány Társaság interaktív bemutatója, a Testünk, a csoda. A kiállítást az első napon Király Nóra, Újbuda alpolgármestere is meglátogatta.

A szív, az agy működését, az izomzat összetett munkáját, a keringés komplexitását és a test felépítését megismertető kiállításon a látogatók a gyakorlatban is kipróbálhatták a tárlat eszközeit, szimulátorokat és modelleket.

Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a környékbeli iskolák tanulói és az óvodások szervezetten, ingyenesen látogatják a tüsszentés, a szívműködés, az izommunka, az emésztés és az agyműködés mechanizmusát bemutató kiállítást.

Király Nóra elmondta, hogy egészségügyért is felelős alpolgármesterként és ötgyermekes édesanyaként egyaránt fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél teljesebb ismeretanyagot szerezzenek a szervezetükről, testük felépítéséről, hiszen ez az egészségmegőrzés alapja.

A test csodáit bemutató fantasztikus világba Vonsik Vivien, a Gazdagréti Közösségi Ház vezetője kísérte el a gyerekeket. Elmondta: a tárlatra délelőtt és kora délután iskolás és óvodás csoportokat várnak, 16 óra után pedig a családoké a terep.

Cél, hogy a gyerekek időben megtudják, hogyan lehet egészségesen élni, táplálkozni, mozogni. Hozzátette: hosszú út vezetett az ötlettől a tárlatig, amely nem jöhetett volna létre az egészségügyért felelős alpolgármester segítsége nélkül.

Az izgalmas újdonságokat tartogató kiállítás január 9-13-ig, 8- 19 óráig várja a látogatóit!

 

Az eseményről készült filmet itt tekinthetik meg:

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...