Újbuda november 11-én ünnepli a kerület napját. Ebből az alkalomból köszöntöttem a testvérvárosi delegációt, akiknek elmondtam, hogy nagy örömmel tapasztalom, hogy partnereink száma az elmúlt évek során ilyen szépen gyarapodott.

Egy nyelvet beszélünk

Tudattam velük, hogy kiemelten fontos számunkra hogy a háború után elszakadt határon túli községekkel, városokkal szoros kapcsolatot tartsunk fenn, és ebben természetesen a nyelvi nehézségek sem akadályoznak bennünket.

Többekkel a közös történelmi múltunk miatt is „egy nyelvet beszélünk”.

Azért is tartom ezt nagyszerű kezdeményezésnek, mert a közös beszélgetések során megismerjük egymás kultúráját, szokásait, így ötletet meríthetünk egymástól, ezáltal  még több praktikus, kedves, szeretetteljes és előremutató programmal, rendezvénnyel, vagy tanáccsal segíthetjük a mieinket, saját környezetünket, saját  hazánkban.

Maradandó, hasznosítható tapasztalatok

Engem a nyáron az a megtiszteltetés ért, hogy öt csodálatos napot tölthettem Isztambulban, testvérvárosunk meghívására.

A városok utcáit járva, a nevezetességeket, de akár a hétköznapi ténykedéseket is látva óhatatlanul belém ivódott a Törökország kellemes, egyedi, izgalmas hangulata, az emberek gesztusai, karakteres hanghordozása.

Legmaradandóbb élményem, amit hazahoztam az enyéimhez és a munkám számos területén hasznosítani tudok, az ott tapasztalt empátia, gondoskodás és vendégszeretet volt! Én ezt tanultam  a vendéglátóimtól Törökországban, amiért ismét köszönetet mondtam.

Mint minden évben, az idén is részt vettem Tusnádfürdőn. Különösen kedves a szívemnek az a táj, hiszen 12 éve ott ismertem meg a férjemet, akivel azóta öt kisgyermeket nevelünk. Arról a területről a közvetlenség, a megoldandó feladatokhoz, a kihívásokhoz való pozitív hozzáállás és a kitartás üzenetét hoztam haza és adom tovább, ahol csak tehetem.

De szép emlékeket őrzök Bulgáriából, Lengyelországból, Csehországból, Kárpátaljáról, Szlovákiából és Szerbiából is. Ezek egy része gyermekkorom családi kirándulásaival köthetők össze, mások hivatali kiküldetésekkel.

A család a legfontosabb Újbudán is

Bárhol is jártam, a sok tapasztalat közül egy azonban egységes volt: Minden kiegyensúlyozott társadalom alapja, a boldog nő.

Na és mi teszi a nőket boldoggá? Ha családtagjaik is azok.

Ez a tapasztalat öt gyermek édesanyjaként számomra nap mint nap beigazolódik.

Ennek szellemében kezdeményezem önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is a családbarát intézkedéseket, amelyekben – köszönhetően Polgármester úrnak és a kerület vezetésének –  Újbuda élen jár.

 

Nagy figyelmet fordítunk a fiatalokra éppúgy, mint az idősekre. A bölcsődei fejlesztésektől az iskolai tanszercsomagig, a játszóterek megújításától a nyugdíjasházak felszereltségének gazdagításáig számtalan intézkedés született.

A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy ezt a gondoskodást érzik a családok is, hiszen a főváros legnagyobb kerülete vagyunk és a lakosság létszáma és a születések száma is egyre nő.

Igyekszünk az elkövetkező napokban a delegáció tagjait éppen jó vendéglátásban részesíteni, mint amilyet mi tapasztaltunk náluk!

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!