Hírek

Civilek együtt

Ma a civil szervezetek képviselőit hívtuk egy közös egyeztetésre, beszélgetésre.

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítójaként köszöntöttem a megjelenteket és elmondtam, a célunk, hogy megvitassuk a jövőbeli programokat, kezdeményezéseket, amiket a családok évében szeretnének megvalósítani.

A sajtó képviselőinek elmondtam, hogy azt szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, hogy családban élni jó, és így minél többen mernének gyereket vállalni.

Vendégünk volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin is, aki elmondta, a családszervezetek összefogása nagyban hozzájárul a családok éve sikeréhez.  Hangsúlyozta azt is, hogy szeretnénk minél több tartalommal megtölteni a tematikus évet, ezért a kormány igyekszik anyagilag és erkölcsileg is felkarolni a családszervezetek minél több kezdeményezését.

A családok évének célja, hogy az ország minden szegletében, sőt az egész Kárpát-medencében megtapasztalhassák az emberek, Magyarország egy családbarát ország felé vezető úton halad.
Kiemelte még, hogy a családszervezetekben minden év a családokról szól, és a kormány is arra törekszik, hogy intézkedéseivel minél jobb helyzetbe hozza a családokat, és megerősítse őket abban, hogy családban élni jó.

Hangsúlyozta,  milyen rendkívül erős az családszervezeti háló és civil világ, amely hosszú évtizedek óta dolgozik a családokért.

Felhívtam a figyelmet a jövő hét végi Jégmajálisra, amelyet Dunakeszin rendez a FICSAK, és arra is, milyen programsorozattal készülünk a házasság hetére, valamint arról is szóltam, hogy anyák és apák napján is remek rendezvények várják a családokat.

Kutasi Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese elmondta, a családok évében szeretnék bővíteni a nagycsaládos kártyával igénybe vehető kedvezmények listáját, tartanak gyermekjogi konferenciák, és workshopokat, amelyeken életviteli tanácsokkal látják el a nagycsaládosokat, valamint idén is kiosztják a családbarát önkormányzat díjukat.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke kiemelte, hogy nagyon jó az együttműködés a családszervezetek között, adminisztratív kérdésekben is sokszor egyeztetnek, és közös programokat is rendszeresen megvalósítanak.

Idén három kiemelt programmal készülnek: március 11-én szeretnék felállítani az egyszerre felemelt gyerekek világrekordját, Babára várva címmel meddőségi roadshow szerveznek, valamint kibővített formában. több helyszínen folytatják a Család és karrier előadássorozatukat.

Az egyeztetésen mások mellett részt vett a Férfiak Klubja, a Szülők Háza Alapítvány, a Magyar Női Unió, a Ringató, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Anyák az Anyákért Alapítvány, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és az Egyedülálló Szülők Klubja.

Programokban és résztvevőkben tehát nem lesz hiány! Mindenkit szeretettel
várunk legközelebb a Jégmajálison,
Dunakeszin a Városháza mellett, február 3-án 14 órától!

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...