Hírek

Egy éves lett a Jegyescsomag

Éppen ma egy éve, hogy nagy sajtónyilvánosság előtt mutattuk be a házasság előtt álló fiataloknak szánt termékünket, a Jegyescsomagot.

Az esemény megnyitásakor elmondtam, hogy Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) egyik fő célkitűzése a fiatalok megszólítása, a családalapítás szépségeinek hangsúlyozása, természetesen a realitásokról való gyakorlati tájékoztatás mellett.
Hiszünk abban, hogy az egymás melletti elköteleződés valódi érték, ami a családos lét előszobája. A hagyományos családi értékek tiszteletét különösen fontos hangsúlyoznunk a mai, változó világunkban.

Ennek szellemében állítottuk össze a Jegyescsomagunkat, amelynek tartalma az EMMI tájékoztatója a családi támogatások rendszeréről, a Jövőnk könyve című kiadvány, amelyet egy pszichológus házaspár, Baktay Zelka és Baktay Miklós írt, többfunkciós vendégkönyv, hogy a sablonos mondatok helyett egy életre szóló ajándékkal legyen gazdagabb az ifjú pár,  esküvői munkafüzet és egy exkluzív gyűrűtartó párna – hogy örök emléket adhassunk.

Bővül a Jegyescsomag tartalma

Az elegáns díszdobozzal mára szerte az országban egyre több önkormányzat ajándékozza meg a jegyespárokat, így nagy örömünkre egyre több fiatalhoz jut el az üzenetünk, miszerint családban élni jó.
Ma azt az örömhírt is bejelenthettem, hogy újabb elemmel bővül a csomag. A közelmúltban elkészült „párkapcsolati tesztfüzet” a párok egymásra hangolódását, egymás megismerését segíti.

A házasság nem ment ki a divatból, Magyarországon ma a reneszánszát éli, a fiatalok bátrabban mernek tervezni, kiszámíthatóbbnak, biztonságosabbnak érzik a jövőjüket – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára, aki arra is emlékeztetett, hogy míg 2002 és 2010 között drámaian, 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig 2010-ről 2016-ra 46 százalékkal emelkedett.

A házassági adókedvezmény már két évig jár a fiataloknak

Ezzel párhuzamosan csökkent a válások száma, ez pedig azt jelzi, hogy a házasságok egyre stabilabbak, kevésbé esnek szét, mint korábban.

Közölte, több friss felmérés is azt igazolja, hogy a fiatalok házasságban, családban, gyerekekkel képzelik el a jövőjüket. A kormánynak ezért is feladata, hogy kiemelten támogassa a családokat, különösen idén, a családok évében – fűzte hozzá.

Az államtitkár a fiatal párokat érintő kormányzati intézkedések közül kiemelte a 2015-ben bevezetett házassági adókedvezményt, amelyre eddig 4,8 milliárd forintot fordítottak. Hozzátette: azóta módosították a havi nettó 5 ezer forintos kedvezményt, így az már két évig jár a fiatal házasoknak. Ez az összesen 120 ezer forintos “nászajándék” a gyermekvállalás idejétől függetlenül jár a házasságkötést követő naptól a pároknak.

Az adókedvezményt a munkáltatójuknál igényelhetik azok a fiatalok, akik közül legalább az egyiknek ez az első házassága – mondta. Kitért arra, hogy a kormány a családtámogatások mindegyikét megőrzi, illetve tovább bővíti. Az államtitkár, aki egyúttal a Fidesz alelnöke, azt mondta, ha bizalmat kapnak az áprilisi országgyűlési választáson, akkor a következő évek is a családok évei lesznek.

A jegyesség érték 

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy bár a jegyesség, a házasság alapvetően két emberről szól, a települések közösségi ünneppé is tehetik, ahogy ennek korábban hagyományai voltak.
A képviselő szerint a Jegyescsomag annak a szimbóluma, hogy az önkormányzat vezetése és a civil szervezetek értéknek tartják a jegyességet, a házasságot és segíteni akarják a párokat.

Ajándék a fiatal párnak

Csepelen már egy éve minden, házassági szándékát bejelentő fiatalt megajándékoznak egy Jegyescsomaggal, emlékeztetett Csepel polgármestere, Borbély Lénárd, aki büszkén mondta el, hogy a kezdeményezés a csepeli önkormányzaton keresztül indult. A XXI. kerületi vezető azt is hangoztatta, minden egyes önkormányzati döntésük a csepeli családokról és gyerekekről szól. Példaként említett egy helyi óvodaépítést, egy rövidesen megkezdődő bölcsődefejlesztést, valamint az újszülötteknek, illetve a szüleiknek szóló babacsomagot.
A rendezvényen jelen volt egy ifjú jegyespár is, akik a sajtó nyilvánossága előtt vehették át Polgármester úrtól a Jegyescsomagot.

Ezek után megköszöntem a Jövőnk könyve íróinak, a Baktay házaspárnak és az ötletgazdának, Pásztorné Juhász Eszternek, a sok-sok munkát és ötletet, amellyel gazdagították a ma “felköszöntött” termékünket, majd ünneplésre hívtuk a jelenlévőket, megszegve a Jegyescsomagot formázó, különleges és finom tortát.

Remélem, hogy még nagyon sok ilyen boldog születésnapot ünneplünk a jövőben együtt!

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...