Hírek

Együtt Jégmajálisoztunk Dunakeszin

Hóval, jéggel, esővel, de sok játékkal, tánccal, vidámsággal és még több nyereménnyel zajlott le a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) Jégmajális elvezésű rendezvénye 2018. február harmadikán Dunakeszi főterén.

A FICSAK alapítójaként a megnyitón elmondtam, hogy  2016-ban az Európa-bajnokságra készülő focistáknak, 2017-ben a FINA Vizes Világbajnokságra edző sportolóknak, az idén pedig a február 9-én kezdődő Téli Olimpián részt vevőknek szólt a HAJRÁ MAGYAROK! kiáltás.
Ezek a rendezvények mindig valamilyen sportolási lehetőséget is kínálnak, amelybe a család minden tagját igyekszünk bevonni, hiszen meggyőződésünk, hogy a sport, a mozgás öröm és az egészséges élet elengedhetetlen nélküle.
Idén, igazodva az esemény jellegéhez, Jégmajálisnak neveztük el ezt a remek családi napot, ahol egy egész délután szól arról, hogy a kicsik és nagyok sportolás, különböző játékos vetélkedők, farsangi mulatság közben Magyarország leendő olimpikonjainak drukkolnak, majd az erről készült összeállítást eljuttatjuk hozzájuk, remélve, hogy ehhez is hozzásegítjük őket a jó helyezéshez.
Mivel 2018 a családok éve lesz, ezért az eseménnyel azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden családi program (legyen az sportolás, beszélgetés, közös alkotás, vagy játék) hozzájárul a minőségi együtt töltött idő növeléséhez, ami nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott, boldog gyermekek és családok életéhez.

Dunakeszi számára is fontosak a családok

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár úr, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Dunakeszi lakossága mára már 45 ezer fő fölött van és majdnem 6 ezer gyermek él itt, ezért fontos, hogy a város életében főszerepet kapjanak mind a családok, mind a gyermekek.

Államtitkár úr elmondta még, hogy sokat tettek azért, hogy a város minél inkább családbarát legyen: több óvodát, bölcsedét felújítottak és felépítettek egy európai szintű, új, 24 tantermes iskolát,valamint egy új uszodával is gazdagodott a település. Hozzátette, hogy a tervek között szerepel egy új sportcsarnok építése is.
Dióssi Csaba polgármester úr elmondta, hogy korábban a futball Európa-bajnokságon is együtt szurkoltak a város főterén, s most a téli olimpián is ugyanezt fogják tenni.

Nyerteseket is hirdettünk

A Jégmajálison zárult le a FICSAK, Facebookon meghirdetett, több hetes szurkolói pályázatazta, amelyre sok-sok nevezés érkezett. A felhívás lényege az volt, hogy mutassák meg a családok, nevezők, milyen aktív téli időtöltést választanak az egészséges életmód jegyében és írják le, hogyan bíztatják majd a Téli Olimpiára kijutó magyar versenyzőket.

Az eredményhirdetés után Facebook oldalunkon is közzétettük a nyertesek névsorát, akik nagyon örültek a sporszervásárlási utalványnak, könyvcsomagnak és a plüssjegesmacinak is.

Színes, vidám, sportos programok

Bemutatta tudását a Dunakeszi Városi Sportegyesület jégkorong csapata,

elvarázsoltak minket Sebestyén Júlia műkorcsolyázó Európa-bajnok tanítványai, részt vehetett a család apraja-nagyja a farsangi jelmezes fotózáson,

a Budai XI. Sportegyesület játékos vetélkedőket szervezett a jégen, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány jóvoltából játszhattunk hóröplabdát, kipróbálhattuk a jégkorong lövőpadot, egész nap velünk voltak Gyetván Csaba és Nagy Réka műsorvezetők és DJ Radnai, aki a jó zenékkel felelt a hangulatért.

Nagy örömünkre tehát  ezzel a feledhetetlen nappal sikerült elérni célunkat, mely a családok megmozgatása, együtt töltött, egészséges elfoglaltságuk megszervezése, a téli sportok népszerűsítése a Téli Olimpiára készülő sportolóink buzdítására volt. Mindenkinek köszönöm az ebben való közreműködést! Hajrá Magyarok!

Kérem, tekintsék meg az eseményen készült fotókat is ide kattintva!

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...