Hírek

Szurkoljunk és sportoljunk együtt gyermekeinkkel TÉLEN is!

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) fennállása óta számos olyan projekthez csatlakozott, amely közvetlen módon segíti a családok egészségmegőrzését.

A téli sportok  népszerűsítése is egy tradíció folytatása. Büszkén állíthatjuk, hogy immár hagyományt teremtettünk a Nem vagyunk mi kispályások akciónkkal, melynek az elmúlt években mind a Futball Európa-bajnoksághoz, mind a FINA Vizes Világbajnoksághoz kapcsolódó eseménye hatalmas, országos siker volt.

Az akció következő eseménye, a “Jégmajális 2018 – Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is”, immár a harmadik, olyan szurkolásra, valamint a rendszeres testmozgás népszerűsítésére hívó program, mellyel számtalan családot meg tudunk szólítani, felhívva ezzel a figyelmet a folyamatosan fejlődő hazai sportéletre is.

A FICSAK-kal tehát arra kérjük a családokat, hogy támogassák szurkolással és téli sportolással a téli olimpián elindult sportolóinkat!

Ép testben ép lélek

Egészségmegőrző küldetésünk egyik alappillére az, hogy hangsúlyozzuk; bármilyen évszak van, sokat legyen a szabadban a család és a mozgás, a sport szeretetét adjuk át a gyermekeinknek.  A szurkolás mellett ne feledkezzünk meg saját magunk mindennapos testmozgásáról sem és ebben ne tartson vissza bennünket a hideg idő és a hó födte táj sem. Sőt! Hiszen ismerjük: ép testben, ép lélek!

Téli mozgásra buzdító kezdeményezésünket és az akciót záró Jégmajális eseményünket is e gondolatok szellemében szervezzük. A február 3-ai Jégmajálison több téli sportot is ki lehet majd próbálni, bemutatókat láthatnak a családok, miközben együtt tölthetnek egy sportos, vidám napot.

Ötgyermekes édesanyaként ahol lehet, igyekszem népszerűsíteni az egészséges étkezés és a sport fontosságát a családok számára. Én is rendszeresen sportolok és gyermekeim életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidőnk jelentős részét a kinti, aktív közös programokkal töltjük.

Az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szerveztem már, valamint több helyen elértem, hogy egyre több lehetősége legyen a gyermekeknek és az időseknek is mozgásra, sportolásra.
Véleményem szerint, a szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy megtanítsák a gyermekeket, mennyire fontos a testmozgás és milyen nehézségeket okozhat a mozgásszegény életmód.

A “Szurkoljunk és Sportoljunk együtt TÉLEN is!” pályázat megálmodójaként is ismét a mozgás fontosságára szeretném felhívni a figyelmet. Ezúttal a téli időszakban.
Mutassuk meg, hogy télen sem kell a szobában ülve TV-t nézni, számítógépezni, hanem igenis ki lehet menni a szabadba és jókat korcsolyázni, síelni, kirándulni, de akár futni, focizni is. Mutassuk meg, hogy MI is SPORTOLUNK itthon és bíztassuk ezzel a téli olimpián résztvevő versenyzőinket.
Játékos felhívásunkban a facebookon arra kérjük a sportos családokat, hogy készítsenek egy képet, vagy akár egy rövid videót, arról, ahogy korcsolyáznak, szánkóznak, túráznak vagy akár hóembert építenek, játszanak kint a szabadban, télen. Tegyék be a facebook posztunk alá, hogy mindenki láthassa. Ha van kedvük még írhatnak mellé egy bíztató mondatot is a téli olimpián résztvevő versenyzőknek. :-), amit mi el fogunk juttatni hozzájuk.
Itt érhető el a Facebook post–> http://szurkolj_sportolj_jegmajalis2018
 „Szurkoljunk és Sportoljunk együtt TÉLEN is“pályázatunkon értékes nyeremények találnak majd gazdára.

Záróesemény, a JÉGMAJÁLIS

Felhívásunk és a pályázat záróeseménye a Dunakeszin megrendezésre kerülő JÉGMAJÁLIS, mely nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka!

Sok szeretettel, sportbemutatókkal, sztárvendégekkel, versenyekkel, játékokkal, hóval-jéggel, ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várunk mindenkit

2018. február 3-án  14.00-20:00 óráig Dunakeszin, Városháza melletti jégpályán! Eseményünk házigazdái: Gyetván Csaba és Nagy Reika, a jó hangulatról pedig DJ Radnai gondoskodik.

Várjuk tehát a képeket, bíztatásokat és február 3-án pedig a családokat, hogy együtt mutassunk példát a sportolás és a szurkolás jegyében.

Hajrá Magyarok, hajrá TÉLI sportok, hajrá TÉLI olimpia!

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...