Hírek

A csepelieket is megmozgattuk!

A program sikerét mutatja, hogy a csepeli Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornacsarnoka teljesen megtelt sportolni vágyókkal. Az érdeklődők a népszerű mozgásformák mellett – gyakorlott szakemberek segítségével – a legújabb egészségtrendekkel is megismerkedhettek.

A sportnapot Borbély Lénárd polgármester úrral, Béres Alexandrával és a Fitt Jövő Alapítvány képviselőjével, Tarnay Zsuzsannával nyitottam meg.

Beszédemben kiemeltem, hogy egyesületünk egyik lényeges küldetése az egészséges életmódra nevelés, amellyel jó példát mutatunk a családoknak az ilyen jellegű rendezvényeken keresztül is. Polgármester úr beszédében hangsúlyozta: a csepeli önkormányzat szintén örömmel állt a kezdeményezés mellé, hiszen a kerület számára kiemelten fontos a sport, a gyermekek és a családok támogatása.

A sokszínű programkínálatban az egészségmegőrzés is fontos szerephez jutott. Az egészségügyi standon – vérnyomás- és vércukorszint-mérés mellett – többek között lehetőség nyílt a testzsír-mérésre is.

A sportnap egyik legkedveltebb edzése – a rugalmas gumiszalagot és a merev botot kombináló Finnországból származó – gymstick volt, de sokan kipróbálták a gerinctréninget is, mely a törzs mélyizmaira koncentrálva az összes izomcsoportot átmozgatta.

A nap sztárvendége Béres Alexandra volt

A latin ritmusokért, a táncos edzésekért rajongók sem pihenhettek, a zumba edzés is nagy sikerrel zárult. Sokan csatlakoztak Béres Alexandra tornaórájához is. A népszerű fitneszedző szerint a sport, az egészséges életmód értékké és divattá vált az elmúlt években. Mégis kevesen tudják hétköznapjaik részévé tenni a rendszeres mozgást, sokan még mindig ad hoc jelleggel sportolnak.

Jellemzően sokat beszélünk, de keveset teszünk az egészségünkért – fogalmazott Béres Alexandra, egyúttal kiemelte: „Európában elsők vagyunk az elhízás és a szív-és érrendszeri megbetegedések tekintetében. Ám az ilyen jellegű sportrendezvények ösztönzőleg hatnak, számtalan pozitív hatásuk van. A közös mozgás rengeteg hasznos energiát szabadít fel, inspiráló a közösség ereje. Az edzések feltöltenek, így hónapokig könnyebben vesszük rá magunkat a sportra” -fűzte hozzá a fitneszedző.

Fontos számunkra a családok egészsége

Kollégáimmal ingyenes, kreatív gyermeksarokkal, társasjátékokkal segítettünk az anyukáknak abban, hogy kötetlenül, csak az edzésre koncentrálva érezhessék jól magukat, míg a gyermekek nálunk mulattak.

Reméljük, sokaknak szereztünk kellemes élményt ezzel a rendezvénnyel is. A jövőben is azon dolgozunk, hogy sportrendezvényeinkkel segíthetünk a családoknak az egészséges életmód megszerettetésében.

Galériánkat itt tekintheti meg az eseményről!

Hírek

Lelkes kismamák és celeb anyukák vették birtokba az...

Várakozáson felüli érdeklődés mellett zajlott a...

Az idén éppen virágvasárnapra esett a már...

Nagy örömmel tölt el, hogy ma megvalósult egy...

Az idén is a Parlament adott otthont a Fiatal Családosok...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) idén is...

Éppen ma egy éve, hogy nagy sajtónyilvánosság előtt...

A nők elhelyezkedését és rugalmas foglalkoztatását...

Mondj IGENT a szerelemre! "Minél korábban találkozol az...

Hóval, jéggel, esővel, de sok játékkal, tánccal,...

A rákellenes világnap alkalmából rendezett...

Ma a civil szervezetek képviselőit hívtuk egy közös...