Hírek

Anyák napja a Ringatóval

Egyesületünk, a FICSAK és a Ringató – országos zenei nevelési program – közös éneklésre hívta a kisgyermekes családokat, május 5-én, a MOM Kulturális Központban tartott anyák napi rendezvényen. Nagy örömünkre több száz család választott minket szombat délelőtti programjául.

Ma Magyarországon családban élni jó!

A visszajelzések alapján pedig rá is szolgáltunk a megelőlegezett bizalomra, hiszen a hangulat remek volt! A programot az Oscar-díjas  SoulAir Kamarakórus nyitotta, majd köszöntöttem a megjelenteket. Hangsúlyoztam, hogy az édesanyák a családok fő mozgatórugói, alappillérei, és elmondtam azt is, hogy ötgyermekes édesanyaként is örömmel tapasztalom, hogy a kormányzati intézkedések középpontjában a családok állnak. Ezek közül a legfontosabbak, hogy bővül a családi adókedvezményre jogosultak köre, valamint az adókedvezmény összege, de a kormány segíti a jelzáloghiteleseket és azokat is, akik diákhitelt vettek fel.

Említettem azt a jó hírt is, hogy egy európai uniós pályázat segítségével az országban 71 helyen nyílik család- és karrierpont, ahol elsősorban a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérését segítik, megkönnyítve a munka és a család összeegyeztetését. E pályázatban 11 vidéki helyszínen a FICSAK is részt vesz.

Megtisztelte rendezvényünket Gulyás Gergely, a XII. kerület országgyűlési képviselője, aki szintén köszöntötte a családokat.
Képviselő úr elmondta, hogy a kormányzat eddig is igyekezett megteremteni a gyermekvállalást támogató feltételeket, és a következő időszaknak is ez az egyik legfontosabb feladata.

„A politikának kötelessége minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy aki gyermeket szeretne vállalni, megtehesse ezt, mivel a család a magyar társadalomban az egyik legfontosabb alapegység – emelte ki és hozzátette: a tudomány álláspontja egységes abban, hogy az első néhány év mindenki életében meghatározó, ezeket az éveket senki sem tudja úgy befolyásolni, mint az édesanyák.” – tette hozzá Képviselő úr.

Sokszínű családi program, ajándékokkal

A köszöntők után a Ringató zenepedagógusai – Gróh Ilona vezetésével – a tőlük megszokott, dinamikus, fülbemászó, hangszerrel kísért dalokkal szórakoztatták a közönséget, akik együtt énekeltek és „ringatóztak”. A vidám, közös foglalkozás mellett a gyerekeket és a szülőket LEGO játékszoba a nagyobbaknak, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, stílustanácsadás, babahordozási tanácsadás, könyv- és játékvásár, kézműves foglalkozások és sok-sok apró ajándék várta.

Folytatjuk a családokért!

A nap folyamán a személyes elismerések mellett sok-sok köszönő e-mail-t és Facebook üzenetet kaptunk, aminek természetesen nagyon örültünk a kollégáimmal együtt és mindez arra sarkallta csapatunkat, hogy a jövőben még több családos rendezvényt szervezzünk.

Kérem, kísérjék figyelemmel a FICSAK Facebook oldalát, amelyen folyamatosan tájékoztatást adunk a soron következő programunkról, vagy családokat érintő kezdeményezésünkről!

A galéria megtekinthető az eseményről itt!

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...