Egyesületünk, a FICSAK és a Ringató – országos zenei nevelési program – közös éneklésre hívta a kisgyermekes családokat, május 5-én, a MOM Kulturális Központban tartott anyák napi rendezvényen. Nagy örömünkre több száz család választott minket szombat délelőtti programjául.

Ma Magyarországon családban élni jó!

A visszajelzések alapján pedig rá is szolgáltunk a megelőlegezett bizalomra, hiszen a hangulat remek volt! A programot az Oscar-díjas  SoulAir Kamarakórus nyitotta, majd köszöntöttem a megjelenteket. Hangsúlyoztam, hogy az édesanyák a családok fő mozgatórugói, alappillérei, és elmondtam azt is, hogy ötgyermekes édesanyaként is örömmel tapasztalom, hogy a kormányzati intézkedések középpontjában a családok állnak. Ezek közül a legfontosabbak, hogy bővül a családi adókedvezményre jogosultak köre, valamint az adókedvezmény összege, de a kormány segíti a jelzáloghiteleseket és azokat is, akik diákhitelt vettek fel.

Említettem azt a jó hírt is, hogy egy európai uniós pályázat segítségével az országban 71 helyen nyílik család- és karrierpont, ahol elsősorban a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérését segítik, megkönnyítve a munka és a család összeegyeztetését. E pályázatban 11 vidéki helyszínen a FICSAK is részt vesz.

Megtisztelte rendezvényünket Gulyás Gergely, a XII. kerület országgyűlési képviselője, aki szintén köszöntötte a családokat.
Képviselő úr elmondta, hogy a kormányzat eddig is igyekezett megteremteni a gyermekvállalást támogató feltételeket, és a következő időszaknak is ez az egyik legfontosabb feladata.

„A politikának kötelessége minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy aki gyermeket szeretne vállalni, megtehesse ezt, mivel a család a magyar társadalomban az egyik legfontosabb alapegység – emelte ki és hozzátette: a tudomány álláspontja egységes abban, hogy az első néhány év mindenki életében meghatározó, ezeket az éveket senki sem tudja úgy befolyásolni, mint az édesanyák.” – tette hozzá Képviselő úr.

Sokszínű családi program, ajándékokkal

A köszöntők után a Ringató zenepedagógusai – Gróh Ilona vezetésével – a tőlük megszokott, dinamikus, fülbemászó, hangszerrel kísért dalokkal szórakoztatták a közönséget, akik együtt énekeltek és „ringatóztak”. A vidám, közös foglalkozás mellett a gyerekeket és a szülőket LEGO játékszoba a nagyobbaknak, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, stílustanácsadás, babahordozási tanácsadás, könyv- és játékvásár, kézműves foglalkozások és sok-sok apró ajándék várta.

Folytatjuk a családokért!

A nap folyamán a személyes elismerések mellett sok-sok köszönő e-mail-t és Facebook üzenetet kaptunk, aminek természetesen nagyon örültünk a kollégáimmal együtt és mindez arra sarkallta csapatunkat, hogy a jövőben még több családos rendezvényt szervezzünk.

Kérem, kísérjék figyelemmel a FICSAK Facebook oldalát, amelyen folyamatosan tájékoztatást adunk a soron következő programunkról, vagy családokat érintő kezdeményezésünkről!

A galéria megtekinthető az eseményről itt!

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!