Hírek

Anyák napja a cirkusz előtt

Május 6-án, anyák napján a Fővárosi Nagycirkusz előtti sajtótájékoztatón, a Családok éve programsorozat keretében, Novák Katalinnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárával és a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) közösen köszöntöttük az édesanyákat, a családokat.

Államtitkár asszony hangsúlyozta: az újonnan megalakuló kormány célja, hogy még több támogatást kaphassanak a magyar édesanyák. Kijelentette: támogatják a nőket abban, hogy édesanyává, vagy újabb gyermekeket vállalva többszörös édesanyává tudjanak válni, valamint abban is, hogy a nők 40 programnak köszönhetően élvezhessék a nagymamaságot.

Az új kormány célja a családok még szélesebb körű támogatása

Novák Katalin a főállású anyaság még erőteljesebb támogatása kapcsán arról is beszélt: szeretnék megteremteni a valódi lehetőségét annak, hogy valaki teljes egészében a gyermekeinek, a családja támogatásának élhessen. A fiatalokat arra ösztönözzük, hogy ha elérkezettnek látják az időt, akkor vállaljanak családot, gyermekeket – mondta.

Hozzátette: a kormány ehhez támogatást ad házassági adókedvezménnyel, családi adókedvezménnyel, így a fizetésüket az édesanyák nagyobb mértékben tudják majd gyermekeikre fordítani – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a diplomás gyednek köszönhetően a fiatalok már könnyebben tudnak családot alapítani és a gyed-extra azt is lehetővé teszi, hogy az édesanyáknak ne kelljen választani munka, karrier, illetve a család között.

Novák Katalin azt mondta: „célunk, hogy ne hozzuk választási kényszerbe az édesanyákat, lehessenek egyúttal édesanyák és dolgozó, a hivatásukért élő nők is”.

A FICSAK is a családokért dolgozik

A helyszínen összegyűlt sok-sok érdeklődő előtt a FICSAK alapítójaként elmondtam, hogy elismerésem minden édesanyának, hiszen ez a legszebb, de a legtöbb feladattal és lemondással járó, élethosszig tartó hivatás. Nagy örömmel közöltem azt is, hogy országosan 71 helyszínen jöttek létre egy európai uniós pályázat támogatásával család- és karrierpontok, melyek a család és a munka összeegyeztetését, a nők munkaerőpiacra való visszatérését segítik.

Ezek közül tizenegy helyszínen a FICSAK is jelen van konzorciumi partnerként. Elmondtam, hogy előző nap, szombaton egy nagyszabású anyák napi rendezvényt szervezetünk a Ringató – országos zenei nevelési program – csapatával közösen, amelyre közel ezren látogattak el.

Egy versért ingyen cirkuszjegy a családnak

Ma úgy kedveztünk a családoknak, hogy azok a bátor gyerekek, akik a helyszínen egy anyák napi verset elmondtak az édesanyjuknak, ingyen családi cirkuszjegyet kaptak a délelőtti előadásra. Nagyon jó volt hallani a kedves versikéket és látni a boldog, meghatott édesanyákat!  Külön érdekességként a Fővárosi Nagycirkusz előtt az intézmény többgenerációs cirkuszdinasztiáinak tagjai adtak rövid műsort, majd pedig virággal köszöntötték a családjukban az édesanyákat, nagymamákat.

Örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a nap. A jövőben is azon leszek, hogy munkámmal támogassam, segítsem a családok, a nők, az édesanyák helyzetét.

 

Hírek

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...