Hírek

Apa, csokis a nyakkendőd!

Az ovis-korú és kisiskolás testvérpárt egy nyakkendős, komoly férfi kíséri. A munkahelyén bizonyos, hogy fontos beosztást visz – a cég középvezetője, esetleg főorvos egy kórházban. Bizonyára beosztottjai vannak, fontos találkozókon vesz részt, szavának súlya van, elismerik munkáját, tekintélye megkérdőjelezhetetlen. Vonásain még a munkahelyi (mikro)klíma csalhatatlan nyomai – idegesen utógondoz valami elvarratlan hivatalos ügyet -, de az utazás során fokozatosan olvad le arcáról az ügybuzgó munkatárs feszültsége, hogy egészen más kihívásokkal szembesüljön…

A Nyugati-pályaudvarral együtt kilométerről kilométerre távolodik tőle hivatalos, “öltönyös éne”, hogy kislányai mellett végre újra önmaga lehessen, átértékelve azt, hogy mi az, ami igazán fontos az életben.

A két kis copfos csacsogására hamar visszavedlik az ő kislányai bohókás, olykor sete-suta apukájává, aki perceken át birkózik néhány rakoncátlan tincs elcsatolásán, miközben kedvenc meséket keresgél örökké fontos mailek beesését jelző okostelefonján. Látszik, hogy készült a találkozásra, a munkahelyi ebédlőben észrevétlen két kis csokit csúsztatott az öltönyzsebébe, hogy majd ezzel kedveskedjen csemetéinek.

A férfi most minden, csak nem “fontos ember” – pontosabban dehogyisnem: most fontos csak igazán! Itt, a tömött vonaton, két copfos kislányával “csak” egy apa ő is a sok közül. De kislányai számára pótolhatatlan személy!

A cseppnyi, csokis gyerek praclik nem ismernek tekintélyt, belekapaszkodnak apa csinos nyakkendőjébe és nem engedik őt “elszállni”, stabilan tartják a valóság és a normalitás talaján, amit oly sokan elveszítenek egy jó állás betöltésével vagy szakmai sikerektől megrészegülve.

De ha egy apa gyermeke szemébe néz, ő sosem a főnököt vagy a beosztottat látja a kedves férfi-tekintetben, hanem őt magát, úgy, ahogy van. Öltöny és nyakkendő, titulus és beosztás nélkül. A férfi szemében pedig az a szeretet és biztonság van, amit csak egy apa ajándékozhat oda gyermekének.
Lehet, hogy az olykor irigyelt gyerektelen munkatárs gyorsabban halad a hivatali ranglétrán, hisz nem kell a kruppos gyereket éjjelente kórházba vinnie, lehet, hogy nyakkendője sem lesz maszatos a csokis kis kezektől, de igazán férfivá, olyan emberré, aki nem a körülményeinek és a látszatoknak a foglya, hanem utódaiért felelősséget viselő édesapa, csakis egy gyerekszempár avathat valakit.

Apák napja közeledik. Isten éltessen minden csokis nyakkendős férfit! –> Keressék játékunkat itt és nyerjenek értékes nyereményeket!

A cikket a Fiatal Családosok Klubjának blogjáról vettük át, szerzője Máthé Zsuzsa, történész.

Hírek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...