Hírek

Zsebkönyvek automatából Újbudán is!

Minden várakozást felülmúlóan teljesített a POKET projekt a tesztidőszaka alatt, hatalmas érdeklődés övezte a kortárs és klasszikus regényes zsebkönyveket. E héttől pedig már élesben működnek az automaták. A főváros forgalmas helyszínein elhelyezett 5 automata egyikének hivatalos átadására került sor a Móricz Zsigmond körtéren. Újbuda vezetése a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) és a Radnóti Színházzal közösen biztosít lehetőséget arra, hogy a XI. kerületben is elhelyezésre kerülhessen egy POKET zsebkönyv automata.

Vecsei H. Miklóssal, a projekt megálmodójával és dr. Komáromi Györggyel, a Radnóti Színház gazdasági igazgatójával tartottam ma sajtótájékoztatót csodaszép könyvekkel a kezünkben.

A mai eseményen elmondtam, hogy Újbuda milyen szívesen állt a kezdeményezés mellé, hisz szívügyünk a fiatalok helyes nevelése, oktatása és fontosnak tartjuk, hogy minél többet olvassanak. A zsebkönyvek jelképes áron vásárolhatók meg és nemes célt szolgálnak.

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként különösen kedves volt számomra, hogy a Pál utcai fiúk című kötetet támogathattuk, hisz egyesületünkkel a fiatalok számára próbálunk iránymutatást adni, értékteremtő és előremutató kezdeményezések mellé állni.

Ezeknek a könyveknek közösségteremtő erejük is lehet: akik látják a másik kezében, zsebében őket, tudhatják, hogy hasonlóan gondolkoznak a világról. Szeretnénk, ha menő dologgá válna a zsebkönyvek olvasása, közösséggé az olvasók köre; s ezzel együtt a fiatalok hajlandók volnának félretenni a telefont.

A Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján valósult meg a POKET, mely komoly feladatot vállalt magára: egy egymásra jobban odafigyelő közösség létrehozására törekszik. Miklós elmondta, hogy nagyon boldog, hogy a tesztidőszak után újra elérhetőek lettek a könyvek és elindultak az automaták és arra is, hogy olyan lelkes támogatókat tudhat maga mellett, mint Újbuda Önkormányzata.

A sokszínű művész elmondta, hogy a projekt legfőbb célja az olvasás népszerűsítése, ám emellett egy színesebb, egymásra még jobban figyelő városi közösség létrehozása is fontos cél. Miklós beszélt arról is, hogy a POKET részeként elindult a Krétapakk projekt is. A könyv automaták alsó sorában találhatók a színes krétapakkok, melyet megvásárolva a fiatalok színesebbé tehetik a várost. Ennek nyomán egy városszínező versenyt is hirdettek. A színművész elmondta, hogy minden automata egy-egy fővárosi színház nevét viseli és átadta a szót az újbudai automata névadóinak.

Dr. Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója a teljes társulat nevében köszöntötte a megjelenteket. Gratulált a Sztalker csoportnak a páratlan kezdeményezéshez és elmondta, megtiszteltetés számunkra, hogy színházuk nevét viseli az újbudai automata. Nagyon sok sikert kívánt a folytatáshoz, hisz fontos társadalmi ügy a kultúra támogatása. Majd vásárolt is egy kötetet az automatából.

Boldog vagyok, hogy ez a projekt ennyire sikeres és már a teszt hónapban is minden előzetes várakozást felülmúlt a zsebkönyvek iránti érdeklődés. A héten pedig már élesben működnek az automaták.

Melyik a kedvenc?

A POKET könyvek kínálata folyamatosan bővül új címekkel, a választék egyre szélesebb! Város- és országszerte pedig egyre nő az automaták száma, ahonnan beszerezhetők a gyönyörű könyvecskék.

 

Az alábbi kötetek közül válogathatunk, ha kedvünk támad olvasni:

 

Versantológia: A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából

Háy János: Sztreccs

Rejtő Jenő: Csontbrigád

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

Kira Poutanen: A csodálatos tenger

Krúdy Gyula: Ady Endre éjszakái

Csáth Géza: Egy elmebeteg nő naplója

Virginia Woolf: Orlando

Szerb Antal: Utas és Holdvilág

Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül

Hajnóczy Péter: A halál kilovagolt Perzsiából

Lewis Carroll: Alice Csodaországban

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Bohumil Hrabal: Gyöngéd barbárok

Esterházy Péter: És mesélni kezdtem…

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...