Hírek

Zsebkönyvek automatából Újbudán is!

Minden várakozást felülmúlóan teljesített a POKET projekt a tesztidőszaka alatt, hatalmas érdeklődés övezte a kortárs és klasszikus regényes zsebkönyveket. E héttől pedig már élesben működnek az automaták. A főváros forgalmas helyszínein elhelyezett 5 automata egyikének hivatalos átadására ma került sor a Móricz Zsigmond körtéren. Újbuda vezetése a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) és a Radnóti Színházzal közösen biztosít lehetőséget arra, hogy a XI. kerületben is elhelyezésre kerülhessen egy POKET zsebkönyv automata.

Vecsei H. Miklóssal, a projekt megálmodójával és dr. Komáromi Györggyel, a Radnóti Színház gazdasági igazgatójával tartottam ma sajtótájékoztatót csodaszép könyvekkel a kezünkben.

A mai eseményen elmondtam, hogy Újbuda milyen szívesen állt a kezdeményezés mellé, hisz szívügyünk a fiatalok helyes nevelése, oktatása és fontosnak tartjuk, hogy minél többet olvassanak. A zsebkönyvek jelképes áron vásárolhatók meg és nemes célt szolgálnak.

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként különösen kedves volt számomra, hogy a Pál utcai fiúk című kötetet támogathattuk, hisz egyesületünkkel a fiatalok számára próbálunk iránymutatást adni, értékteremtő és előremutató kezdeményezések mellé állni.

Ezeknek a könyveknek közösségteremtő erejük is lehet: akik látják a másik kezében, zsebében őket, tudhatják, hogy hasonlóan gondolkoznak a világról. Szeretnénk, ha menő dologgá válna a zsebkönyvek olvasása, közösséggé az olvasók köre; s ezzel együtt a fiatalok hajlandók volnának félretenni a telefont.

A Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján valósult meg a POKET, mely komoly feladatot vállalt magára: egy egymásra jobban odafigyelő közösség létrehozására törekszik. Miklós elmondta, hogy nagyon boldog, hogy a tesztidőszak után újra elérhetőek lettek a könyvek és elindultak az automaták és arra is, hogy olyan lelkes támogatókat tudhat maga mellett, mint Újbuda Önkormányzata.

A sokszínű művész elmondta, hogy a projekt legfőbb célja az olvasás népszerűsítése, ám emellett egy színesebb, egymásra még jobban figyelő városi közösség létrehozása is fontos cél. Miklós beszélt arról is, hogy a POKET részeként elindult a Krétapakk projekt is. A könyv automaták alsó sorában találhatók a színes krétapakkok, melyet megvásárolva a fiatalok színesebbé tehetik a várost. Ennek nyomán egy városszínező versenyt is hirdettek. A színművész elmondta, hogy minden automata egy-egy fővárosi színház nevét viseli és átadta a szót az újbudai automata névadóinak.

Dr. Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója a teljes társulat nevében köszöntötte a megjelenteket. Gratulált a Sztalker csoportnak a páratlan kezdeményezéshez és elmondta, megtiszteltetés számunkra, hogy színházuk nevét viseli az újbudai automata. Nagyon sok sikert kívánt a folytatáshoz, hisz fontos társadalmi ügy a kultúra támogatása. Majd vásárolt is egy kötetet az automatából.

Boldog vagyok, hogy ez a projekt ennyire sikeres és már a teszt hónapban is minden előzetes várakozást felülmúlt a zsebkönyvek iránti érdeklődés. A héten pedig már élesben működnek az automaták.

Érdemes kipróbálni!

További képek megtekinthetők itt!

Hírek

December 14-én, pénteken részt vettem a Kopp Mária...

Idén is csodás élmény volt a jótékonysági adventi...

Szombaton kerül megrendezésre az általam alapított...

Mézeskalács sütéssel egybekötött...

Budapest a szülővárosom. Mindig itt éltem, mikor...

Idén is megrendezi jótékonysági adventi vásárát az...

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként minden...

Budapesten nagyszámú siket közösség él, nyelvi...

Lezárult az általam alapított FICSAK és a KidsOasis...

Az idén sem feledkeztünk meg az idősek világnapjáról....

Ismét közeleg a Családszervezetek Adventi...