Hírek

Jó helyre kerül az adomány: készülünk az adventi jótékonysági vásárra!

Budapesten nagyszámú siket közösség él, nyelvi kisebbségként. Közösségformáló erejük a jelnyelv és a siket kultúra. Számukra a jelnyelv nem választási lehetőség, hanem a zavartalan kommunikáció lehetősége. A Jelnyelvi Játszótéren a hallássérült gyerekek az anyanyelvükön tudnak játszani; családtagjaik közössége is épül. Ennek a csodálatos programnak az életben tartásához van nagy szüksége az alapítványnak az adományra.

A program integrált: a játékos, élmény alapú érzékenyítés a halló résztvevő gyerekeknek hatékony pozitív szemléletváltozás; a kirekesztő attitűd csökkenését és a befogadást erősíti.

A hallássérült gyerekek és családtagjaik számára egy olyan lehetőség adatik, ahol a – hétköznapjaiktól eltérően – a zavartalan kommunikáció természetes és akadálymentes. A halló gyerekeknek és családjaiknak egy új, különleges nyelv tanulása, társadalmi szemléletformálás és érzékenyítés történik, játékos és élményszerű formában.

Fontos, hogy a fogyatékossággal élő emberek mindennapos problémáit, nehézségeit ne rejtsük el, hanem mutassuk meg és tegyük vonzóvá, érdekessé a többség számára.

A Jelnyelvi Játszótér egy olyan program és egyben csodás lehetőség, ahol a jelnyelvi kommunikáció természetes, s ebben a közegben vesznek részt a gyerekek felszabadult, örömteli játékban. Ennek a programnak a jövőbeni megvalósulásához van szüksége az alapítványnak a támogatásra. A Fiatal Családosok Klubja idei, immár harmadik Adventi Jótékonysági Vásárán e nemes célért gyűjt majd a hazai családszervezetekkel karöltve.

A játékélmény meghatározó személyiségalakító erő. A Jelnyelvi Játszótér az integráció, a teljes körű kommunikáció, a szabad mozgás, az önállóság, a kezdeményezés és a közös játék helye: mindez jelnyelven történik, mely a hallássérülteknek anyanyelv és identitás, a hallóknak pedig egy új világ megismerése és a társadalmi szemléletformálás lehetősége.

Ennek a játszótérnek a működéséhez és hosszú távú céljaik eléréséhez van szüksége az alapítványnak a támogatásra, melyet a vásár bevétele jelenti majd számukra. Izgatottan várjuk már december első napját, amikor ismét a Millenáris D épületében gyűlnek össze a családszervezetek egy meghitt hangulatú jótékony esemény alkalmából.

A tavalyi Adventi Vásár képeit itt nézegetheti meg!

 

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...