Hírek

Lendületet ad a családoknak az otthonteremtési kedvezmény

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként minden olyan kezdeményezést, mely a családok életét segítik. Az otthon melege maga a biztonság egy család számára. Érdemes végig gondolnunk, mennyi támogatás érkezett az elmúlt években a gyermeket nevelő szülőkhöz a rezsicsökkentéstől a csok bevezetéstől annak további bővítéséig.

Nagyon örülök, hogy a jelenlegi kormányzat a családokat végre méltó módon és kifejezetten nagyvonalúan támogatja. A jót könnyen megszokja az ember, de érdemes olykor végig gondolni, hogy mennyi támogatás érkezett az elmúlt években a gyermeket nevelő családokhoz a rezsicsökkentéstől a családi adókedvezményen át a csok bevezetéséig. Ez a keretrendszer ott hordozza annak az ígéretét, hogy Magyarország valóban családbarát hely lesz, amely képes a megújulásra, társadalmi szintű megerősödésre.

Véleményem szerint mind a gyermekvállalásnak, mind az építőiparnak nagy lendületet adott a családi otthonteremtési kedvezmény. A családi otthonteremtési kedvezmény révén több mint 90 ezer család otthonteremtését támogatta, és 45 ezer gyermekvállalását segítette a kormány.

Az utóbbi napokban több interjúban is kiemeltem, hogy a csok által igénybe vehető 3 százalékos, fix kamatozású hitel havi szinten 50 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak.

Csodálatos dolog, hogy ez a program folyamatosan bővül és a kormány a kétgyermekes családokra is kiterjesztette a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelte. Fontos megemlítenem, hogy a csokot igénybe vevők gyermekvállalásával foglalkozó statisztikát alapján a családok 31 százaléka egy gyermekes, 34 százaléka kétgyermekes, 25 százaléka nagycsaládos, és 11 százalékánál nincs gyermek.

Aminek leginkább örülök, hogy ez az intézkedés a vágyott gyermekek megszületését segíti elő, mivel a felmérések szerint a fiatalok általában kettő vagy annál több gyermeket szeretnének.

Hírek

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...