Hírek

Idén is segít a FICSAK!

Idén is megrendezi jótékonysági adventi vásárát az általam alapított Fiatal Családosok Klubja, a bevételt a Jel Alapítványon keresztül siket és nagyothalló gyerekeket nevelő családok segítésére fordítjuk majd.

November 9-én ünnepeltük a Jelnyelv napját, ennek apropóján sajtótájékoztatót tartottunk a Csodavár integrált játszóházban, hogy bejelentsük a vásár idei kedvezményezettjeit.

A sajtótájékoztatón elmondtam, hogy a december 1-jén megrendezendő jótékonysági vásár célja az adománygyűjtésen túl felhívni a figyelmet embertársainkra, és azokra a családokra, közöségekre, ahol siket és nagyothalló gyermekeket nevelnek.

Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke, maga is jelnyelven kommunikálva arról beszélt, hogy a siket és nagyothalló gyerekek boldogulásának, jövőjének kulcsa a magyar jelnyelv, és az, hogy azt elsajátíthassák.

Emlékeztetett, a SINOSZ kezdeményezésére november 9-e a magyar jelnyelv napja, és 2009-ben fogadták el azt a dokumentumot, amely kimondja, hogy a siket és nagyothallók elsődleges nyelve a magyar jelnyelv.

Közlése szerint halló családokban születik a siket gyermekek 80 százaléka, és ezért is fontos a Jel Alapítvány munkája, amelyben a halló és siket gyermekek és szüleik a jelnyelven keresztül tudnak kapcsolatot teremteni.

Tempfli Kátya, a Jel Alapítvány elnöke a szervezet “jelnyelvi játszótér” programjáról elmondta, ennek lényege, hogy a halló és siket gyerekek együtt, integráltan, különféle játékos feladatok során sajátítják el a jelnyelvet, és megtanulják elfogadni fogyatékossággal élő társaikat.

A gyerekek a foglalkozások során megtanulják leküzdeni a kommunikációs akadályokat és a jótékonysági vásár bevételét is e program bővítésére, folytatására kívánják felhasználni – tette hozzá.

Seres-Kormány Anita siket olimpiai tájfutó bajnok arról mesélt, hogy két gyermeke halló, ám a családjukban nagyon fontos nyelv a jelnyelv és boldogan járnak minden héten a Jelnyelvi Játszótér programra.

Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke beszélt arról, hogy számukra a kezdetek óta nagyon fontos, hogy kiemelten foglalkozzanak az integrációval. Elmondta, hogy a Szülők háza már az első adventi jótékonysági vásáron jelen volt és idén is örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy immár harmadik éve rendezzük meg jótékonysági adventi vásárunkat a hazai családszervezetekkel karöltve és segíthetünk ismét olyan családoknak, akiknek minden segítség jól jön.

Két évvel ezelőtt a daganatos és leukémiás gyerekek, tavaly a koraszülöttek támogatására fordítottuk a rendezvény bevételét.

Az érdeklődőket december 1-jén 10-18 óra között várjuk a Millenárisra, a vásárról bővebben a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárának weboldalán olvashatnak!

 

Sajtótájékoztatónk galériája ide kattintva érhető el!

Hírek

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...