Hírek

Mézeskalács sütéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartottunk

Idén immár harmadszorra szervezzük meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárát a jótékonyság jegyében. Az idei esemény a Családok Éve programsorozat részeként kerül megrendezésre.  A támogatott szervezet idén egy különleges alapítvány, akik nagyon fontos és sokak számára láthatatlan munkát végeznek: ők a Jel Alapítvány.

Büszke vagyok rá, hogy egy olyan jótékonysági eseményről beszélhettünk ma is, mely meghitt hangulatban, számos szervezet összefogásával és példamutatással képes bebizonyítani, hogy a civil szféra milyen erős és mire képes, ha van egy közös cél.

A mai sajtótájékoztatón siket és halló gyermekekkel együtt sütöttünk finom mézeskalácsot, megmutatva a meghitt készülődés fontosságát.

A tájékoztatón a család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár, Novák Katalin úgy fogalmazott: a kezdeményezés célja, hogy egy közös ügyre, az önkéntesség fontosságára hívják fel az emberek figyelmet.

Novák Katalin megjegyezte: közeledik a karácsony, a szeretet, a gyermekek, a születés ünnepe. Advent időszakában, amikor az ünnepre hangolódunk, jobban oda kell figyelni nemcsak a szűkebb, hanem a tágabb környezetünkre is.
Mint mondta, az önkéntesség arról szól, hogy felelősséggel tartozunk egymás iránt. Ezt tudjuk kifejezni azzal, hogy időt, pénzt nem sajnálva a jó célok mellé állunk. Az adventi vásár is ilyen, – mint mondta – számára azért kedves kezdeményezés, mert az összefogásról szól, a családszervezetek közös munkájáról szól. Úgy fogalmazott: ezek a szervezetek nem egymással rivalizálva, hanem egymást kiegészítve, támogatva működnek Magyarországon.

Kiemelt figyelem a siket és nagyothalló gyermekeknek

Hangsúlyozta: 2018 a Családok Éve, amely nemcsak az ép családokról, hanem a fogyatékkal élő gyermekeket nevelőkről is szól. Néha fontos, hogy azokat a gyermekeket helyezzük az élet középpontjába, akik valamilyen nehézséggel élnek a hétköznapokban. Ilyenek a siketek és nagyothallók is.

Kézműves ajándékok és lázas készülődés

Megjegyeztem, hogy idén is több mint 50 családszervezet jelentkezett a felhívásra és az általunk készített ajándékokból befolyt összeget idén a Jel Alapítványnak adjuk majd át, akik csodás munkát végeznek és nagyon sokat segítenek azokon a családokon, akik siket vagy nagyothalló gyermekeket nevelnek.

Sztárvendégek is várhatók

Kozma Orsi, mint a vásár arca elmondta, hogy mióta gyermekei vannak, még érzékenyebbé vált a családokat érintő problémákra és még nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy jó ügyek mellé álljon. Ő a zene erejével tud segíteni és december elsején 17 órától ad majd koncertet a jótékonysági eseményen.

Valódi segítségnyújtás

Tempfli Kátya, a Jel Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy milyen fontos a jelnyelv elsajátítása azoknak a gyerekeknek is, akik halló családba születnek. Mesélt arról, hogy milyen szakmai munkát folytatnak a Jelnyelvi Játszótér programmal, melynek egyik vezetője Seres-Kormány Anita. Anita elmesélte, hogy 7 éves korában veszítette el hallását, de addig imádta a zenét és nagyon fontos része volt az életének. Megemlítette, hogy Kozma Orsi dalait is volt szerencséje már jelelve élvezni és gyermekei, akik hallók, nagyon várják már a koncertet.

A sajtótájékoztató lezárásaképp gyönyörű mézeskalácsok készültek!

Az esemény galériája megtekinthető itt!

Hírek

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...