Hírek

A Millenárison tartottunk sajtótájékoztatót jótékonysági adventi vásárunkról

A sajtótájékoztató legelején megköszöntem a Millenáris vezetőségének, hogy idén is helyszínt biztosítanak ennek a hagyományteremtő jótékonysági eseménynek. A tavalyi sikert követően, nem volt kérdés, hogy ismét a Millenáris ad majd otthont az eseménynek. Elmondtam, hogy nagyon büszke vagyok rá, hogy már harmadszor várhatjuk a családszervezetekkel karöltve a családokat, és hogy idén is szebbnél-szebb kézzel készült terméket lehet majd megvásárolni.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott az esemény budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy több mint 50 családszervezet fogott össze a Fiatal Családosok Klubjának vezetésével, hogy megvalósuljon az adventi jótékonysági vásár, amelynek bevételéből a Jel Alapítvány jelnyelvet népszerűsítő munkáját támogatják. Az esemény kiváló példája a Magyarországon működő civil szervezetek összefogásának a jó cél érdekében. Magyarországon jelenleg több mint 60 ezer civil szervezet működik – tette hozzá.

“A kormány elismeri a civil szervezetek áldozatos és karitatív munkáját, összefogását és partnerként tekint rájuk, de a civil szervezetek is számíthatnak a kormányzatra” – mondta, hozzátéve, hogy az évek során jelentős mértékben növekedett a civil szervezetek állami támogatása. 2010-ben éves szinten 140 milliárd forint, 2016-ban már 240 milliárd forint támogatásban részesülhettek. Kiemelte, hogy a következő években még több állami forrásra és támogatásra számíthatnak a szervezetek. Emlékeztetett arra, hogy a kormány támogatásával országosan minden megyében létrejöttek a Civil Információs Centrumok, amelyek jó helyi bázist adnak a szervezetek munkájának és összefogásának.

Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő elmondta: a Jel Alapítvány kezdeményezésben siket és halló gyerekek különféle interaktív játékokkal együtt játszanak, amely segíti a siket gyerekek integrációját, de ezeknek a foglalkozásnak köszönhetően el tudják érni azokat a szülőket is, akik hallóként kicsi siket gyerekeket nevelnek vagy érdeklődnek a jelnyelv iránt. Kiemelte, hogy a Jel Alapítvány jelnyelvet népszerűsítő munkája jelentősen segítheti a siket gyerekek társadalmi integrációját. Emlékeztetett arra, hogy a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a javaslatot, amelynek értelmében az idei évtől a magyar jelnyelv napját november 9-én ünneplik meg országszerte.

Glázer Tamás, a Millenáris ügyvezetője a jótékonyság fontosságáról beszélt, mely a Millenáris életében mindig is nagyon fontos volt. Elmondta, hogy nagyon örülnek, hogy a helyszín biztosításával tudják támogatni az eseményt. Mesélt arról, hogy a múlt században Ganz Ábrahám által alapított vasöntödéből fejlesztették ki a későbbiekben a magyar ipartörténet nemzetközi hírű gyáregységét, amelynek helyén, a műemléki gyárcsarnokok újraformálásával jött létre a Millenáris Park 2001-ben. Érdekesség és gyönyörű hagyomány, hogy már Ganz Ábrahám idejében ugyanezen a területen szerveztek jótékonysági vásárokat.

Fejérdy Zsófia, a PromoBox tulajdonosa elmondta, hogy nem csupán akkor figyelnek a gyermekekre, mikor világra jönnek és megkapják a kórházban az általuk összeállított box-ot, hanem szeretnek később is segíteni, így különösen fontos számukra, hogy már harmadjára vehetnek aktívan részt a vásárban.

Gróh Ilona, a Ringató zenei nevelési program alapítója és vezetője kiemelte, hogy a tavalyi vásáron is csodás élmény volt számukra a Ringató koncert és idén a Ringató nagy, budapesti, adventi foglalkozásának helyszíne lesz

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...